, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος: Η Ισραηλιτική Κοινότητα είναι ενεργό και ισότιμο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Νέλη Αηδονά, Βασίλη Γάκη, Χρήστο Ιωαννίδη, Νίκο Κωτσιόπουλο και Φάνη Ουγγρίνη καθώς και την υποψήφια σύμβουλο στην Ε’ Κοινότητα Λένα Διαμαντή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ υποδέχθηκε θερμά τον επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» στα γραφεία της Κοινότητας, τονίζοντας πως «Σήμερα υποδέχομαι έναν φίλο, που ο ρόλος του στην τοποθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, ήταν καθοριστικός. Η επιθυμία μας είναι να είσαι ο επόμενος δήμαρχος και να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα για την πόλη μας» και επεσήμανε ότι πλέον η κοινότητα μπορεί να είναι μικρή αριθμητικά, αλλά έχει άποψη για τα θέματα της Θεσσαλονίκης καθώς διαβιεί εδώ για πέντε αιώνες.
Ο κ. Σαλτιέλ, ενημέρωσε τον Νίκο Ταχιάο για θέματα που απασχολούν την κοινότητα όπως η ολοκλήρωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, η ανάδειξη των μνημείων που ιστορούν την μακραίωνη παρουσία των Εβραίων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η συνέχιση της τουριστικής προβολής της πόλης στο Ισραήλ, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως η κατασκευή και η λειτουργία του Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι χρέος της Θεσσαλονίκης στην αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης καθώς ο κίνδυνος του αντισημιτισμού συνεχίζει να ελλοχεύει και δεσμεύθηκε ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος θα προωθήσει την ολοκλήρωση του.
Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας λέγοντας πως η τοποθέτηση κάποιων επιπλέον γλυπτών θα βοηθούσε ώστε να υπάρξει πιο ευθεία αναφορά στο γεγονός της συγκέντρωσης των Εβραίων της πόλης από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Ο υποψήφιος δήμαρχος, επεσήμανε πως σκοπεύει να προτείνει την διδασκαλία της ιστορίας της πόλης στα σχολεία της Θεσσαλονίκης ώστε να μάθουν τα παιδιά το σπουδαίο παρελθόν της.
«Η εβραϊκή κοινότητα βοηθά και μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο στην εξωστρέφεια της πόλης, λόγω των δικτύων που έχει. Επίσης, είστε άνθρωποι του εμπορίου και οι τοποθετήσεις σας για θέματα ανάπτυξης δείχνουν την σοφία που έχετε σ’ αυτόν τον τομέα. Η Ισραηλιτική Κοινότητα είναι ενεργό και ισότιμο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης. Οι άνθρωποι έχουν αξία και τα πρόσωπα έχουν σημασία. Στο πρόσωπο μου, η Κοινότητα θα βρει έναν σύμμαχο» κατέληξε ο Νίκος Ταχιάος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.