, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος: Η μεγάλη πρόκληση για την Θεσσαλονίκη και την επόμενη διοίκηση του δήμου είναι να οργανώσει και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης

Γειτονιές της Ε’ και της Γ’ Κοινότητας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

Οι δημότες της Ε’ Κοινότητας δήλωσαν αγανακτισμένοι με το σύστημα στάθμευσης το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα στη γειτονιά τους, τονίζοντας ότι αποτελεί για αυτούς μεγάλο πρόβλημα και ζήτησαν την κατάργησή του.
Εκτός από το θέμα της στάθμευσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα με την καθαριότητα, τις συγκοινωνίες και στις ελλείψεις σε χώρους σχολικής στέγης και αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν στην πτώση της αγοραστικής κίνησης, λέγοντας ότι η αγορά χρειάζεται τόνωση.

«Είναι η γειτονιά που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο και που εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα. Γνωρίζω κάθε γωνιά της, κάθε πρόβλημά της», είπε ο Νίκος Ταχιάος, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ Κοινότητα είπε ότι έχει «κυρίως εισπρακτικό χαρακτήρα και πρέπει να καταργηθεί».

Στην Γ’ Κοινότητα, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και δημότες της περιοχής του Διοικητηρίου και των οδών Αγίου Δημητρίου και Κασσάνδρας του παρουσίασαν τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους και αναφέρθηκαν κυρίως στις μεγάλες ελλείψεις στην καθαριότητα αλλά και στο έλλειμμα που υπάρχει στην ασφάλεια. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο δήμος δεν μεριμνά για την αποκατάσταση των ζημιών που υπάρχουν στον ηλεκτροφωτισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά «σκοτεινά» σημεία ενώ επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον των επιχειρήσεών τους καθώς η εμπορική κίνηση φθίνει συνεχώς.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης της εμπορικής κίνησης και την φροντίδα που πρέπει να επιδείξει ο δήμος για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γ’ Κοινότητας στην καθημερινότητά τους. «Η πόλη δοκιμάστηκε και κάποιες γειτονιές δοκιμάζονται ακόμη από την κρίση. Οι εικόνες με τα λουκέτα που παραμένουν μέχρι και σήμερα το αποδεικνύουν. Η μεγάλη πρόκληση για την Θεσσαλονίκη και την επόμενη διοίκηση του δήμου είναι να οργανώσει και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης η οποία θα φέρει δουλειές και πλούτο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.