, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία

Κατά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία, δύο γιαγιάδες του έκαναν νεύμα να σταματήσει πάνω στον παλιό δρόμο που συνδέει τον Εύηνο με την Ανάληψη και έκλεψαν τις εντυπώσεις αλλά και τις φωτογραφίες μέχρι τώρα. «Σε περιμένουμε από το πρωί να σου ευχηθούμε κάθε καλό», τού είπαν μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο και τις αγκάλιασε. «Κυριάκο έχω τρισέγγονα, σε παρακαλώ να φροντίσεις για τους νέους», του ζήτησε η μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες. «Θα κάνω ό,τι μπορώ, να ‘στε σίγουρη» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος περιοδεύει σε πόλεις και ορεινά χωριά του νομού, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς.
Ο πρώτος σταθμός ήταν η Ναύπακτος, όπου ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και επισκέφθηκε πολλά εμπορικά καταστήματα με κατάληξη το ιστορικό λιμάνι, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους.
«Μπορείτε να προσβλέπετε σε καλύτερες μέρες», τόνισε σε συζήτηση που είχε με καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες σε καφέ της Ναυπάκτου. «Δεν μας αξίζει η μιζέρια, το λέω σε εσάς που ζείτε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Ο δικός μου στόχος είναι ανάπτυξη 4%. Μπορεί να ακούγεται ένα αφηρημένο νούμερο αλλά θα δείτε μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα η μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει αισθητή αμέσως σε όλους τους πολίτες, από το πιο μικρό καφέ μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο», εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Κάνε κάτι να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα», είπε ένας κάτοικος που τον σταμάτησε στην πλατεία της Ναυπάκτου. «Δεν κάνω άλλη δουλειά, μόνο γι’ αυτό προσπαθώ», του απάντησε χαμογελώντας ο κ. Μητσοτάκης. Λίγο αργότερα, στο πανέμορφο λιμάνι της Ναυπάκτου συνάντησε ένα γκρουπ κυριών που είχαν πάει εκδρομή με το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης και του ευχήθηκαν να γίνει σύντομα πρωθυπουργός, όπως και να συνεχίσει να υπόσχεται μόνο όσα μπορεί να πράξει.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Γέφυρα Μπανιά, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Από εκεί ακολούθησε τον δρόμο που οδηγεί από τον Εύηνο στην Ανάληψη. Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνομιλία με τον πατέρα Γεώργιο και κάθισε στο τραπέζι του κεντρικού καφενείου της πλατείας. Ο κ. Μητσοτάκης διέκρινε την απουσία νέων ανθρώπων στο χωριό και ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, όχι μόνο με τη μέριμνα του κράτους, αλλά και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. «Να κάνεις κάτι Κυριάκο, να φέρεις τα παιδιά μας πίσω. Έχουμε μείνει μόνο γέροι εδώ», του είπε ένας ηλικιωμένος κύριος που καθόταν με την παρέα του στο κεντρικό καφενείο του χωριού. «Οι κάτοικοι έχουν μειωθεί σε 200 από 3000 που ήταν πριν από μερικά χρόνια» πρόσθεσε.
Συνάντησε, ωστόσο, πολλά νέα παιδιά λίγο αργότερα. Ήταν μια ομάδα περισσότερων από 20 μαθητών γυμνασίου από την Καρδίτσα που είχαν πάει τριήμερη εκδρομή στην περιοχή και έβγαζαν όλοι φωτογραφίες με τα κινητά μαζί του.
Ξεχωριστό κεφάλαιο της περιοδείας, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, αποτέλεσε η συζήτηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη η οποία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της Αιτωλοακαρνανίας. Στον διάλογο που είχαν στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι το νερό θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πρωτογενή τομέα. Παρατήρησε ότι παρ’ ότι η Αιτωλοακαρνανία είμαι μια περιοχή γεμάτη νερό, «εντούτοις μιλάμε για αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν, για τουριστική ανάπτυξη κάτω του μηδενός και για μηδενική σχεδόν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε από μόνη της να δίνει ψωμί στους κατοίκους και στις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε «για την μεγάλη πρόκληση και τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο πεδίο της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων» θυμίζοντας ότι κανένας νομός της χώρας δεν έχει πιο πολύ νερό από την Αιτωλοακαρνανία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι δεν νοείται ένας τόπος όπως η Αιτωλοακαρνανία να μην αποτελεί πόλο έλξης και προσέλκυσης νέων τουριστικών επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς επίσης ότι δεν νοείται σε μια περιοχή με τόσο πολύ νερό οι αγρότες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό. Και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των τοπικών δικτύων άρδευσης και των υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή.
Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Αγρίνιο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.