, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι είναι οι 100 υποψήφιοι δήμαρχοι στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης

Πως θα ‘θελα να είχα έναν και δυο και τρεις κι… εκατό υποψηφίους δημάρχους! Ακριβώς 100 είναι ο αριθμός των υποψηφίων που κατέθεσαν συνδυασμούς στο Πρωτοδικείο και διεκδικούν στις εκλογές της 26ης Μαΐου τους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Κάθε προηγούμενο ρεκόρ «σπάει» ο κεντρικός δήμος, όπου τον δημαρχιακό θώκο, στη μετά Γιάννη Μπουτάρη εποχή, διεκδικούν συνολικά 22 υποψήφιοι. Η Karfitsa μάζεψε όλους τους υποψηφίους και σας τους παρουσιάζει αλφαβητικά…
Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
«Νταμπλ σκορ» στο δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με το 2014
Στο δήμο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις εκλογές είκοσι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, που κατέθεσαν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους στο Πρωτοδικείο. Αριθμός διπλάσιος με την αναμέτρηση του 2014, καθώς τότε κατέβηκαν στις εκλογές έντεκα υποψήφιοι.
Την Κυριακή 26 Μαΐου θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών αλφαβητικά: Χάρης Αηδονόπουλος με την παράταξη «Συνέργεια – Πρώτα η Πόλη μας», Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας «Παρέα», Σπύρος Βούγιας «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Αντώνης Γαζάκης «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Σωτήρης Ζαριανόπουλος «Λαϊκή Συσπείρωση», Γρηγόρης Ζαρωτιάδης «Υψίπολις», Κωνσταντίνος Ζέρβας «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Δημήτρης Ζιαμπάσης «Ενωμένοι Μακεδόνες», Γιάννης Κουριαννίδης  «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κούτρας «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη», Μάκης Κυριζίδης «Θεσσαλονίκη Θετικά».
Επίσης υποψήφιοι είναι οι: Πέτρος Λεκάκης «Θεσσαλονίκη Πρώτη», Αρτέμης Ματθαιόπουλος «Ελληνική Αυγή», Βασίλης Μωϋσίδης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών», Γιάννης Νασιούλας «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη», Κατερίνα Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί», Γιώργος Ορφανός «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ρακκάς «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Νίκος Ταχιάος «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Μιχάλης Τρεμόπουλος «Οικολογία Αλληλεγγύη», Σάββας Χαλιαμπάλιας «Γίνεται Μπορούμε» και Παναγιώτης Ψωμιάδης «Δύναμη Πολιτών».
Πέντε υποψήφιοι στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Πρόκειται για τη Σοφία Καρασαρλίδου, με τον συνδυασμό «Εργατική Αντεπίθεση», τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού  «Δημοτική Συνεργασία» και τον Γιώργο Κυριλλίδη με την παράταξη «Πολίτες σε Δράση». Επίσης, την πόρτα του Πρωτοδικείου πέρασαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Νοτάκης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Ηλίας Σμήλιος, με τον συνδυασμό «Ανυπακοή».
Έκλεισε η πεντάδα στο δήμο Βόλβης
Στο δήμο Βόλβης πέντε υποψήφιοι θα δώσουν μάχη για να καθίσουν στην καρέκλα του δημάρχου. Επίσημα κατέθεσαν τα χαρτιά τους ο Γιάννης Βαλέρης με τον συνδυασμό «Τα πάντα για τη Βόλβη», ο Θεοχάρης Ελευθεριάδης και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Βόλβης». Επίσης, ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιους διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου Διαμαντής Λιάμας με τον συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά», η Βάσω Πολυζωίδου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Δημήτρης Στοΐτσας με την παράταξη «Βόλβη Ισχυρός Δήμος».
«Κλείδωσαν» έξι στο δήμο Δέλτα
Έξι συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου και στο δήμο Δέλτα. Πρόκειται για την παράταξη «Ώρα Ευθύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Γλώσση, την παράταξη «Ο Δήμος μας» του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου και την παράταξη «Επανεκκίνηση» του Γιάννη Ιωαννίδη. Διεκδικητές του δήμου είναι ακόμη ο Σπύρος Σταματάκης με τον συνδυασμό «Ξεκινάμε», ο νυν δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά ο Άνθρωπος» και τέλος η Λίνα Χατζηκυριακού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Οκτάδα στο δήμο Θερμαϊκού
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά οκτώ είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Θερμαϊκού. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν επίσημα την υποψηφιότητά τους οι εξής: ο Δημήτρης Καπλάνης, με τον συνδυασμό «Το Μέλλον Τώρα», ο Συμεών Καψάλας, με τον συνδυασμό «Θερμαϊκός Παγκόσμια Πόλη», ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», η Ντίνα Μώραλη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Νίκος Παράσχου με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί για τον Θερμαϊκό», ο Θεόδωρος Τζέκος με την παράταξη «Συμμετέχω», ο Γιώργος Τσαμασλής με την παράταξη «Θερμαγικός Καλύτερη ζωή για όλους» και ο Γιώργος Χατζηβαλάσης με τη «Δράση Πολιτών».
Η μάχη της Θέρμης
Στο δήμο Θέρμης, μάχη για την ψήφο των δημοτών τους και την κατάκτηση της δημοτικής αρχής θα δώσουν έξι πρόσωπα. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο Δημήτρης Βλαχομήτρος, με το «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής», ο Φάνης Καρκατζούνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Κωνσταντίνος Μπίκος με τον συνδυασμό «Βήμα στο Αύριο», ο νυν δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος με τη «Δημοκρατική Ενότητα», η Άννα Τσιφτελίδου, με την «Παρέμβαση Πολιτών» και ο Χρήστος Φάσσας με την  παράταξη «Ο Δήμος μας Αύριο».
Οι 7 της Καλαμαριάς
Και στο δήμο Καλαμαριάς υπάρχει πληθώρα υποψηφιοτήτων, καθώς ανέρχονται στους επτά οι συνδυασμοί που κατέθεσαν φακέλους στο Πρωτοδικείο. Πρόκειται για τους υποψήφιους δημάρχους Βεκέντιο Αντωνάκη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρη Αρκούδη με την «Καλαμαριά Αλλιώς», Θεόδωρο Βολτσίδη με την «Πατριωτική Δύναμη Καλαμαριάς», Γιάννη Δαρδαμανέλη με τη «Γενιά Δημιουργίας», Θεοδόση Μπακογλίδη, με τη «Συνεργασία για την Καλαμαριά», Αβραάμ Περσίδη με την παράταξη «Η Καλαμαριά που μας αξίζει» και Άρη Τεμεκενίδη με τον συνδυασμό «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».
Οι υποψήφιοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
Πανέτοιμοι για να συμμετάσχουν στις εκλογές είναι έξι υποψήφιοι στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Την ψήφο των δημοτών θα διεκδικήσουν οι: Γιάννης Γιαννακόπουλος με την παράταξη «Κοινωνία Ευθύνης», Νίκος Ζυγάς με τη «Συμμαχία Πολιτών» και Γιάννης Καμαρινός με τον συνδυασμό «Ξεκινάμε από την αρχή». Επίσης, διεκδικούν το δήμο οι Θανάσης Κοκόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κλεάνθης Μανδαλιανός με τη «Νέα Πνοή» και ο νυν δήμαρχος Πέτρος Σούλας με την παράταξη «Δήμος για όλους».
Για την αλλαγή στο δήμο Λαγκαδά
Τρεις γυναίκες και τέσσερις άντρες θα διεκδικήσουν το δήμο Λαγκαδά στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Στο Πρωτοδικείο κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους η Ελπινίκη Ανδρεάδου με τους «Πολίτες με Όραμα», ο Γιάννης Αναστασιάδης με τη «Νέα Αρχή», ο Φίλιππος Γεωργουδάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Χρύσα Σάμου με τον «Δημοτικό Συναγερμό», η Μαρκέλλα Ταυρίδου με τον «Ενεργό Δημότη», ο Γιάννης Ταχματζίδης με τη «Δύναμη Ευθύνης» και ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης με τη «Σύμπραξη Δημιουργίας για τον Δήμο Λαγκαδά».
Αγώνας για 5 στο δήμο Νεάπολης – Συκεών
Πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για να κατακτήσουν τον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Συγκεκριμένα στην κάλπη θα αναμετρηθούν ο Χαράλαμπος Βέλλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο νυν δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με τη «Νέα Αυτοδιοίκηση», ο Ηλίας Ζάχαρης με την «Κοινωνική Συνεργασία», ο Γιάννης Λαθήρας με την «Η Πόλη Αλλιώς» και ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με τον συνδυασμό «Άλμα στο Μέλλον».
5+ μία στο δήμο Παύλου Μελά
Μια γυναίκα και πέντε άντρες θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το δήμο Παύλου – Μελά, μετά την επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων. Υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Δεληγιάννης με την παράταξη «Αλλάζω την Πόλη μου», ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης με τον συνδυασμό «Ευ Πόλις», ο Άρης Ιακωβίδης με την «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Παύλου Μελά», ο Γιώργος Λίλτσης με την «αναΤΡΟΠΗ», ο Μάριος Παλάντζας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Σίσσυ Φραγκοπούλου με την «Πόλη Μπροστά Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά».
Η πεντάδα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Οριστικά πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τους συνδυασμούς τους κατέθεσαν για συμμετοχή στις εκλογές ο Γιώργος Αντωνόπουλος με τη «Δύναμη Αλλαγής», ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιους Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με τη «Δύναμη Ενότητας», ο Κωνσταντίνος Καρπούζης με τη «Δημιουργική Αλλαγή», ο Οδυσσέας – Τζαμάλ Μααΐτα  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Ελένη Ρουσάκη με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη».
Οι μονομάχοι της Χαλκηδόνας
Τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια τους κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές πέντε υποψήφιοι και στο δήμο Χαλκηδόνας. Ειδικότερα, μάχη θα δώσουν οι εξής: Σταύρος Αναγνωστόπουλος με την «Δύναμη Αναγέννησης», Μηνάς Μηντζαρίδης με τον συνδυασμό «Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνας», Παναγιώτης Μαρκίδης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μαυρουδής Μηντσιούδης με την «Κίνηση Αλλαγής» και Κώστας Σαραφίδης με τη «Σύμπραξη Ευθύνης».
Επτά διεκδικητές για το Ωραιόκαστρο
Επτά είναι και οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Αστέριο Γαβότση με τον συνδυασμό «Πολιτεία με Όραμα», τον Γρηγόρη Εδιρνέλη με την «Αλληλεγγύη Ανατροπή», τον Άγγελο Θεμελή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με τη «Δύναμη Δημιουργίας», τον Ανέστη Πολυχρονίδη με τη «Συνεργασία Τώρα», τον Παντελή Σκαρλάτο με την «Ανάσα» και τον Παντελή Τσακίρη με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.