, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιο «στρατόπεδο» και γιατί επέλεξε ο Τσίπρας στην κόντρα Πολάκη – Στουρνάρα

Μπορεί η καταγγελλόμενη ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη και η οργή που επικρατεί στις ξένες πρωτεύουσες και ακόμα περισσότερο στην Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, να φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Τσίπρα, να προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο, σύμφωνα με το iefimerida.gr,  η αναζωπύρωση της κόντρας με τον κεντρικό τραπεζίτη καθόλου δεν ενοχλεί το περιβάλλον Τσίπρα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς πλησιάζουν οι κάλπες, η αναβίωση της παλαιάς κόντρας με τις οικονομικές ελίτ, η αναπαραγωγή του στερεότυπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε την κυβέρνηση όχι όμως την εξουσία, η κόντρα με το παλαιό προσωπικό, εξυπηρετεί τα προεκλογικά σχέδια της ομάδας Τσίπρα δίνοντας έναν αέρα ριζοσπαστικής αριστεράς.

Άλλωστε, όπως γραφει χαρακτηριστικά το iefimerida.gr,  ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο αγαπημένος… εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω του τεχνοκρατικού του προφίλ, και λόγω των στενών του σχέσεων και της εκτίμησης που χαίρει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και λόγω του ρόλου που έπαιξε το δραματικό καλοκαίρι του 2015.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.