, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πώς ο Α. Τσίπρας «κλείνει το μάτι» σε Κεντροαριστερά και λαϊκή Κεντροδεξιά

Εμπλέκοντας στη δημόσια συζήτηση όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου- πλην της Χρυσής Αυγής- και με το βλέμμα στραμμένο στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού.
Με πρώτο και δεδομένο βήμα ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της για τη συζήτηση που θα εκκινήσει στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο κ. Τσίπρας απέστειλε επιστολή στους αρχηγούς.
Όπως επισημαίνει το iefimerida.gr, βούλησή του είναι να «εμπλέξει» όλα τα κόμματα σε διάλογο και να…ανακατέψει την τράπουλα.
Ενόψει της δύσκολης συγκατοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους επόμενους μήνες είναι αναγκαία μια χαρτογράφηση της κατάστασης.
Για το λόγο αυτό άλλωστε η επιστολή Τσίπρα κινήθηκε σε μεγάλη «ακτίνα». Με παραλήπτες και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου, καθώς και τους κκ Παπακώστα και Νικολόπουλο από το χώρο της λαϊκής κεντροδεξιάς.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει και θα εξαναγκάσει άπαντες να… ανοίξουν τα χαρτιά τους και συγχρόνως επιδιώκουν να φέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε δύσκολη θέση ως προς την απόφαση της συμμετοχής τους ή μη.
Και όλα αυτά, την ώρα που κατατίθενται προτάσεις που είχαν δημιουργήσει όρους πολιτικής συναίνεσης στο παρελθόν, με αιχμή τη μη διάλυση της βουλής για την εκλογή του ΠτΔ, τη σταθερότητα της κυβέρνησης και βέβαια την αλλαγή του άρθρου 86 που ρυθμίζει την ποινική ευθύνη υπουργών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.