, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Π. Καμμένος: Αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση

“Αν για οποιονδήποτε λόγο η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, δηλώνουμε ότι οι ΑΝ.ΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη, πριν κάνει τις παλικαριές για μομφή, να δεσμευτεί αν συμφωνεί σε λύση με το όνομα Μακεδονία και αν σε περίπτωση που η συμφωνία υπερψηφιστεί, αυτός ως πρωθυπουργός θα την ακυρώσει” είπε ο Π. Καμμένος, διαδεχόμενος στο βήμα τον Κ. Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ επανέλαβε ότι δεν πιστεύει σε οποιαδήποτε λύση η οποία θα περιλαμβάνει το όνομα “Μακεδονία”. “Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει, γι’ αυτό ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί τη συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Εμείς όμως τέτοια συμφωνία δεν γνωρίζουμε” είπε.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ χαιρέτισε τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το μήνυμα στα Σκόπια πως αν δεν τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε η συμφωνία θα μπλοκάρει. Δεν δίστασε μάλιστα να προβλέψει για μια ακόμα φορά ότι δύσκολα η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή αν ο κ. Ζάεφ συνεχίσει στο ίδιο ύφος δηλώσεων.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε το άνοιγμα του κ. Καμμένου στην Ένωση Κεντρώων, με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ να επισημαίνει πως εκτός από τον ίδιο, μόνο ο Βασίλης Λεβέντης έχει ξεκάθαρη άποψη. Η αναφορά μάλιστα του κ. Καμμένου στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων πως “σε αυτό μαζί θα συμπορευθούμε”, τροφοδότησε σενάρια συνεργασίας των δύο κομμάτων.
Απαντώντας όμως στον κ. Καμμένο, ο Βασίλης Λεβέντης τον κάλεσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τώρα και να μη δίνει άλλο χρόνο στον κ. Τσίπρα. “Όταν του δίνεις χρόνο, γίνεσαι συνένοχος στην προδοσία. Γιατί του συμπαραστέκεσαι. Φύγε τώρα και άσ’ τον να περάσει τη συνθήκη με τρεις από εδώ και με δυο αποστάτες από εκεί” είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.