, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Π. Πολάκης: Ουδέποτε απείλησα και ηχογράφησα τον Γ. Στουρνάρα

«Ουδέποτε απείλησα και ουδέποτε ηχογράφησα τον Γιάννη Στουρνάρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Πάυλος Πολάκης, σημειώνοντας πως δεν έχει κάτι να κρύψει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Πολάκης τόνισε πως «αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ηχογράφηση θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση στον Στουρνάρα και για τα άλλα με τα δάνεια».

«Για όλον το πανικό που σηκώθηκε, που δεν σηκώθηκε τυχαία, βγαίνει η Attica Bank και λέει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως το όλο θέμα του δανείου του βγήκε τη στιγμή που ο κ. Τσουκάτος δήλωσε ότι «πήραμε 16 δισ. δραχμές το 2000. Τη στιγμή που βρέθηκαν καταθέσεις που έκανε εφοπλιστής στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και προς την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη».

«Εγώ του είπα αφού το κάνετε για εμένα (σ.σ. την έρευνα) θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο, τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank γιατί δεν είναι συστημική», σημείωσε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή».

«Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο πάπας της Ρώμης και δεν μπορούμε να του μιλήσουμε;», επεσήμανε.

Πηγή: Νaftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.