, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Κολινδρού Πιερίας ο Απ. Τζιτζικώστας

Στις εκδηλώσεις τιμής της επετείου των 141 χρόνων από την Επανάσταση του Κολινδρού Πιερίας, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού και στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Επισκόπου Κίτρους Νικόλαου Λούση, του επονομαζόμενου «Επαναστάτη» και παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν σε όλες τις εκδηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης και Αριστείδης Αγγέλου.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Σήμερα είναι μέρα τιμής και μνήμης. Είναι ημέρα εθνικής περισυλλογής, καθώς η Επανάσταση του Κολινδρού, γνωστή και ως ‘Ανταρσία’ του Κολινδρού αποτέλεσε το προοίμιο του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών Πολέμων. Στον Κολινδρό γράφηκε μια ένδοξη σελίδα της Ιστορίας του τόπου μας, της Ιστορίας της Μακεδονίας, ενώ η μορφή του ‘Επαναστάτη’ Επισκόπου Νικόλαου Λούση συμβολίζει τους άρρηκτους δεσμούς, τη συνεισφορά και τη συμβολή της Εκκλησίας μας στους αγώνες του Έθνους. Τιμούμε σήμερα όλους τους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι. Οφείλουμε να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη τους και να σταθούμε αντάξιοι στην παρακαταθήκη τους. Πάνω από όλα οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Η Μακεδονία τους χρωστά την ελευθερία της. Η Ελλάδα τους χρωστά την υπόστασή της. Οι αγώνες τους πρέπει να καθοδηγούν κάθε μας πράξη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.