, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Θεοδωράκης: Κρύβονται τέσσερις από τους έξι που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Μια ψήφος εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κρύβονται και αρνούνται να εξηγήσουν το γιατί.

Είπε επίσης ότι ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. «Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε κάθε βουλευτή της νέας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει σήμερα τι θα κάνει. «Εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα», πρόσθεσε.

Πρότεινε επίσης να δεσμευτούν όλοι ότι οι βουλευτές να μην αλλάζουν κόμμα στη διάρκεια της θητείας τους. Όπως είπε, περιμένει απάντηση από την κ. Γεννηματά, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι «κρατάει την κυβέρνησή του και με βουλευτές που έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο με υποσχετική».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει. «Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές», σημείωσε τονίζοντας πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Πηγή: Νaftemporiki.gr

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.