, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης: Η απλή αναλογική οδηγεί σε πλήρη παράλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Με τον «Κλεισθένη» πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προώθηση συνεργασιών, αλλά το να πάρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, αφού τα συλλογικά  όργανα δε θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις» τονίζει σε δήλωσή του, στη karfitsa.gr για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που προωθεί στη Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση,  ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΤΑΞΕΙ» Σταύρος Καλαφάτης

Παράλληλα ο κ. Καλαφάτης υποστηρίζει ότι «με… κομισάριους, το μόνο που θα δούμε θα είναι ότι θα πληγεί το ίδιο το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. Όσο για την απλή αναλογική, στα κοινοβουλευτικά συστήματα όταν αυτοί οι συνασπισμοί διαλύονται, υπάρχει η λύση της προσφυγής στις κάλπες. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν υπάρχει αυτή η λύση. Όσοι έχουν έστω και στοιχειώδη γνώση του πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την εφαρμογή απλής αναλογικής  θα οδηγηθεί στην πλήρη παράλυση. Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση. Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των περιφερειακών και των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ -που βλέπουν να συρρικνώνονται τα ποσοστά τους- Α αλλά και αριστερών ομάδων σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια»

Τέλος, κλείνοντας τη δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι «ο μοναδικός σκοπός, η διαιώνιση του λαϊκισμού σε τοπικό επίπεδο και ο «μπαχαλακισμός». Ό,τι κι αν λένε, οι Αυτοδιοικητικές εκλογές -όπως τόνισε στο συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης-  δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, αλλά με το σημερινό εκλογικό νόμο και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.