, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σ. Φάμελλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του κ. Μητσοτάκη

“Δεν μας ενδιαφέρει το ρίσκο και το πολιτικό κόστος όταν κάνουμε επιλογές που βοηθούν τη χώρα και τους Έλληνες. Δεν επιλέγουμε τον καιροσκοπισμό και τον τακτικισμό που χαρακτηρίζουν άλλα κόμματα, ούτε κάνουμε παιχνίδια με το πολίτευμα, τις εκλογές και τα εθνικά θέματα”, δήλωσε σήμερα στον “Αθήνα 9.84 FM” ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα προσθέτοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών “αποτελεί πιθανώς τον μεγάλο εφιάλτη του κ. Μητσοτάκη, με δεδομένο ότι οι δηλώσεις που έρχονταν εχθές από τη Γερμανία, τόσο από τον κ. Βέμπερ όσο και από Γερμανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, λίγο πριν την άφιξη της Καγκελαρίου Μέρκελ, αναφέρονταν στην στήριξη της συμφωνίας από την ΝΔ”.

Ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί και επιλύει όλα τα θέματα του δημόσιου βίου με ηρεμία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που εξέλειπαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. “Έχει αποδειχθεί ότι την τελευταία τετραετία όσοι κινδυνολογούν έχουν διαψευσθεί πανηγυρικά. Σε επίπεδο κυβερνητικής σταθερότητας, παραγωγής έργου και συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πετύχαμε όλα όσα είχαμε συμφωνήσει και για την έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και για τη σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών και για την ανάκτηση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας ως προς την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι η ψήφος κατά συνείδηση σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών, είναι δεδομένη ωστόσο εξέφρασε την απορία του λέγοντας ότι “από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης άρχισε ξαφνικά να τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων συμμετείχαν στη διαμόρφωση της πρότασης για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, διαπραγματεύτηκαν αυτή την πρόταση στο εξωτερικό, συμμετείχαν στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και ήταν οπαδοί μιας λύσης που δεν τους δινόταν από τη γειτονική μας χώρα. Σήμερα, που ΟΗΕ και πΓΔΜ συμφώνησαν επιτέλους με την παλιά εθνική μας θέση υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό θέμα με τη στάση τους”.

Επιπλέον, “αναρωτιέται κανείς πώς κόμματα που ανήκουν στο ΕΛΚ ή στην Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα έρθουν στην Ελλάδα να κάνουν μικροπολιτική. Θα πρέπει οι ίδιοι να διαχειριστούν αυτό το πολιτικό χαρακίρι”, συνέχισε.

Και κατέληξε: “Έχουμε μπροστά μας πολλά και σημαντικά ζητήματα να επιλύσουμε, όπως τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, την ολοκλήρωση της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού και της αύξησης του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων, της συνταγματικής αναθεώρησης και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη ζωή και τα εισοδήματα των πολιτών. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα πολύ πυκνό κυβερνητικό πρόγραμμα εξαμήνου και δεν τίθεται θέμα εκλογών”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.