, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τον πολιτικό του βηματισμό αναζητεί το ΚΙΝΑΛ

Τον πολιτικό του βηματισμό προσπαθεί να βρει το ΚΙΝΑΛ μόλις λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, καθώς δέχεται τόσο εσωτερικές, όσο και εξωτερικές πιέσεις. Οι εσωτερικές οφείλονται στην απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ οι εξωτερικές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μικρότερο βαθμό και η Νέα Δημοκρατία «κλείνουν το μάτι» στον κεντρώο ψηφοφόρο – ο μεν ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως εκπροσωπεί τον κεντροαριστερό χώρο καλύτερα από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, η δε ΝΔ καθώς προσπαθεί να τον «αρπάξει» μόλις γείρει λίγο προς τα Δεξιά!
Όσον αφορά στις εσωτερικές πιέσεις, μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν ηρεμήσει σε ένα πρώτο επίπεδο, καθώς τηρείται μια… ανακωχή ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, η κατάσταση «σιγοβράζει» και με ένα ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να υπάρχει «έκρηξη».
Το ΠΑΣΟΚ του πράσινου ήλιου προσπαθεί εδώ και καιρό να βάλει τέλος στα παραπατήματα και τους διαγκωνισμούς ανάμεσα σε ατυχείς επανεκκινήσεις που συνοδευόταν και με αλλαγή ονομάτων, όπως «Ελιά» ή «Δημοκρατική Συμπαράταξη», για να φτάσουμε στο σημερινό Κίνημα Αλλαγής το οποίο προφέρεται, όμως, σχεδόν πάντα πλέον συνοδευόμενο με την λέξη ΠΑΣΟΚ και σε ακόμη πιο ατυχείς συνεργασίες,.
Τέτοιες ατυχείς συνεργασίες ήταν αυτή της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, που στην ουσία οδήγησε στην… καταβαράθρωση των εκλογικών του ποσοστών και από την οποία το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα δεν έχει ακόμα καταφέρει να συνέλθει.
Μια άλλη μεταγενέστερη και μάλλον άτυχη συνεργασία ήταν αυτή με το Ποτάμι, η οποία, όπως ήρθαν τα πράγματα, τελικά συμπαρέσυρε και τα δυο κόμματα αντί να τα ενισχύσει.
Δυσαρεστημένα στελέχη
Την ίδια στιγμή, έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε παλαιότερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ της Α’ Θεσσαλονίκης η ρητή γραμμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί για στήριξη σε συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή που κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές. Η γραμμή αυτή έχει δοθεί από την… ηγεσία του κόμματος και συγκεκριμένα από την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά και τους επικεφαλής του επικοινωνιακού της επιτελείου. Πάντως να σημειωθεί ότι τα δυσαρεστημένα στελέχη φροντίζουν να μην βγάζουν προς τα έξω τη δυσαρέσκειά τους, αυτή όμως επιβεβαιώνεται από σχόλια που κατά καιρούς έχουν κάνει και έχουν κυκλοφορήσει…
Γ. Ν.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.