, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όλγα Γεροβασίλη: Προσωρινή αναστολή της αξιολόγησης του Δημοσίου

Αναστέλλεται προσωρινά η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, έπειτα από απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και σχετικού αιτήματος της ΑΔΕΔΥ.

Η υπουργός με εγκύκλιό της προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης κάνει λόγο για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία «θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Από την πλευρά της η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε να ανασταλεί η αξιολόγηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος, ενώ η υπουργός συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ.

πηγή:Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.