, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ό. Γεροβασίλη: Η έρευνα για την έφοδο στη Βουλή θα βγάλει… λαγούς

Λαγούς” θα βγάλει η έρευνα για την ακροδεξιά βία στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Oλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη τονίζει ότι υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές, προσθέτοντας ότι «όλα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις», ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που «δεν ψέλλισε τις λέξεις “ακροδεξιός” και “ακροδεξιά βία”».

Η κα. Γεροβασίλη είχε αναφέρει πως υπήρξε απόπειρα εισβολής στη Βουλή, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σχετικά με αυτ’ο το θέμα, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως: “υπάρχουν γεγονότα, µαρτυρίες και ηχητικά ντοκουµέντα τα οποία µιλούν από µόνα τους. Την πρωτοφανή προσπάθεια εισβολής κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής και εγώ, περιέγραψαν ο φρούραρχος της Βουλής µε αναλυτική έκθεση και η Αστυνοµία µε ανακοίνωση. Συνάντησα και µίλησα µε τους άνδρες των ΜΑΤ, που όλοι είδαµε ότι δέχθηκαν συνεχόµενες επιθέσεις από τάγµατα εφόδου στα σκαλοπάτια της Βουλής. Οι ίδιοι ήταν που περιέγραψαν οργανωµένη ακραία βία, µε επαναλαµβανόµενες εφόδους και υποχωρήσεις. Είναι αστυνοµικοί που βρίσκονται χρόνια στον δρόµο και αυτοί χαρακτήρισαν το γεγονός πρωτόγνωρο, µε βία, µε µίσος και µε χυδαίες φραστικές επιθέσεις. Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές”.

“Όλα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις, µαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό η στάση της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι προκλητική. Ούτε µία λέξη δεν είπε για τα απειλητικά µηνύµατα, για τη στοχοποίηση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, για τις εµπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών, για όλη αυτή την προσπάθεια τροµοκράτησης”, σημείωσε στο “Έθνος της Κύριακής”, η Όλγα Γεροβασίλη.

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.