, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από Τούρκους

Σε τουρκική φυλακή της Αδριανούπολης κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές αρχές ενώ έκαναν περιπολία.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αρχικά μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση χωροφυλακής της Αδριανούπολης όπου και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισής τους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα οι δύο στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν  πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.

«Δεν είμαστε πράκτορες» υποστήριξαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί. Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, τους απήγγειλε κατηγορίες για: Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Επίσης διέταξε να εξεταστούν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ύποπτες φωτογραφίες/βίντεο και αν αληθεύουν τα όσα δήλωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μουράτ και από εκεί στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.