, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντώνης Σαμαράς: Γιατί επέστρεψε στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χτες, Τρίτη, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός παρευρέθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «Θεματικά Μουσεία: Ευκαιρίες για Τουρισμό και Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε τη σημασία των μουσείων στη μετάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι όπως ισχύει «όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή» έτσι συμβαίνει και με τα μουσεία.
Αναφερόμενος στα εννιά θεματικά μουσεία του Πολιτισμικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως ξεκίνησε ως «όνειρο» και κατέληξε ως ένα «σύγχρονο θαύμα», εξαίροντας την αφοσίωση όσων εργάστηκαν για τη δημιουργία τους.
Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, υπογράμμισε τη συνεισφορά της Ελλάδας στην οικοδόμηση της «ευρωπαϊκής ταυτότητας», την οποία τώρα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η Ευρώπη.
«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το μέλλον της Ευρώπης και για να ξέρουμε που θα πάμε προϋπόθεση είναι να ξέρουμε από πού ερχόμαστε» υπογράμμισε ο κ. Ταγιάνι.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.