, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Α. Χαρίτσης κατά Κασσελάκη: Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε τον εκφυλισμό του χώρου, δεν έχω μιλήσει με τον Τσίπρα

Συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του ονόματος του νέου κόμματος των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα .

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ΑΝT1 το πρωί της Κυριακής, μίλησε για τις διεργασίες αναφορικά με τον σχηματισμό του κόμματος ενόψει της ανακοίνωσης του νέου ονόματος η οποία θα γίνει αύριο, Δευτέρα στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, τόνισε πως το όνομα της κίνησης θα πρέπει να έχει σαφέστατα πολιτικό περιεχόμενο. 

«Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα»

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «είναι σεβαστή η στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας αυτονόμως και αυτοβούλως. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συμπόρευση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ όταν απέρριψε την πρόταση για την απλή αναλογική, έδειξε ότι λειτούργησε επ’ ωφελεία της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Όμως επειδή πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον, προφανώς πρέπει να υπάρξει στο μέλλον συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει και σύντροφοι μας που είναι καθ΄ όλα άξιοι, που όμως πήραν διαφορετική απόφαση. Οι όποιες συνεργασίες πρέπει να στηρίζονται σε συμφωνίες που εδράζονται σε μια στέρεη προγραμματική βάση και όχι σε συμφωνίες κορυφής σε γραφεία»