04:59, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Α. Γεωργιάδης: “Η Εταιρία Αττική οδός έχει τεράστια και προφανή ευθύνη”

“Η Εταιρία Αττική Οδός έχει τεράστια και προφανή ευθύνη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίαςτης κακοκαιρίας “Ελπίδα” στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

“Όταν με το καλό όλα πάνε όπως πρέπει, τελειώσει η ταλαιπωρία και το ξεπεράσουμε θα δούμε τι πήγε στραβά. Προφανώς κάτι πήγε εντελώς στραβά. Σας είπα δεν είναι η μέρα. Ότι η εταιρία Αττική Οδός έχει τεράστια και προφανή ευθύνη δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει”.

Ερωτηθείς αν υπήρχε δέσμευση της εταιρίας Αττική Οδός προς την κυβέρνηση ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

“Η Αττική οδός είναι ένας ιδιωτικός δρόμος. Είχε εγγυηθεί στο κράτος ότι δεν θα κλείσει και έκλεισε στο πρώτο χιόνι. Από εκεί και πέρα τα άλλα θα τα βρούνε οι πιο αρμόδιοι από μένα. Διαδικαστικά την ευθύνη τη ζητά το κράτος. Το υπουργείο Υποδομών. Υπάρχει μια ενεργή σύμβαση μεταξύ του κράτους και της Αττικής οδού. Η Αττική οδός είναι ιδιωτικός δρόμος, όχι δημόσιος. Ό,τι συμβαίνει στον δρόμο αυτό είναι ευθύνη της εταιρίας. Η εταιρία έχει εκχιονιστικά. Υπήρχε δέσμευση της εταιρίας, έβαλε υπογραφή ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος. Ασφαλώς”.