, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Α. Γεωργιάδης: Από την άλλη εβδομάδα οι μειώσεις τιμών

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκε στην Κεντρική Ιχθυαγορά, στην Βαρβάκειο, όπου αρχίσει η εφαρμογή «Καλαθιού» με προϊόντα σε χαμηλές τιμές για όλη την διάρκεια της Σαρακοστής.

Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1 -2 ευρώ σε σχέση με πέρσι, συμπληρώνοντας ότι “τις τιμές στα σαρακοστιανά τις συγκρίνεις με την προηγούμενη χρονιά, όχι με τις τιμές που είχαν 2-3 εβδομάδες πριν, που ήταν διαφορετική η ζήτηση”.

«Έχουμε έρθει εδώ με τον Νίκο Παπαθανάση γιατί θέλουμε να διαφημίσουμε και να εξάρουμε την πρωτοβουλία της Βαρβακείου Ιχθυαγοράς, όπου συμφωώνησαν 100 έμποροι να κατεβάσουν τις τιμές για να μπορει να ψωνίσει ο κόσμος. Θα υπάρχει ένα “Καλάθι” εδώ κάθε Τετάρτη θα αλλάζουν τα προϊόντα σε προσφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως «Η πανελλήνια μετάδοση των τιμών στην κεντρική ιχθυαγορά δημιουργεί έναν «φραγμό» στις τιμές και δεν μπορεί ο καθένας να ζητάει ότι θέλει, θα ξέρει σε όλη την Ελλάδα ο καταναλωτής τις τιμές».

Όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «Για πρώτη φορά θα ανακοινώσω ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μειώθηκαν οι τιμές. Κάθε Πέμπτη θα λέω ποια αλυσίδα ανεβάζει τις τιμές και ποια κατεβάζει τις τιμές. Το ρεύμα πέφτει πλέον, οι τιμές θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν. Το αν έχουμε αισχροκέρδεια ή όχι το λέει η αρμόδια υπηρεσία που κάνει τον έλεγχο. Εγώ λέω στις αλυσίδες και στην βιομηχανία: “μας είπατε ότι οι τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών ενέργειας, όμως τώρα πέφτουν”. Από την άλλη εβδομάδα περιμένουμε και στο καλάθι και εκτός “καλαθιού” να αρχίσουν οι μειώσεις τιμών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.