, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Α. Σαμαράς – Κ. Καραμανλής έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενότητας

Το νέο δείπνο ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς πυροδότησε αρκετές συζητήσεις μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών, αλλά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας προς την κεντροδεξιά βάση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να κάνει το τραπέζι στον Κώστα Καραμανλή, ανταποδίδοντας με αυτό τον τρόπο το δείπνο που του είχε παραθέσει ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη ΔΕΘ, ήρθε τη στιγμή που από την Κουμουνδούρου διέρρεαν συνεχώς σενάρια περί εσωστρέφειας στη ΝΔ. Ωστόσο, η κοινή παρουσία των δύο αντρών και το κλίμα που επικράτησε διέψευσαν τις φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε ένα γνώριμο στέκι στα βόρεια προάστια -την ταβέρνα «Βασίλης»- στο οποίο έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν οι δύο άντρες,με διαφορετικές όμως παρέες.

Επισήμως καμία πλευρά δεν θέλησε να διαρρεύσει το παραμικρό για τα όσα ειπώθηκαν στη μεταξύ τους συνομιλία, αλλά οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε, με τη συνάντηση να διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες.

Άλλωστε ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι ήδη γνωστό, θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις 7 Δεκεμβρίου με αφορμή τα εγκαίνια του ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του.

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές συναντήσεις. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην ομιλία του κ. Σαμαρά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κοινός παρονομαστής των δύο πρώην πρωθυπουργών είναι η στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες εκλογές. Σε αυτό αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ θα βάλει σε πρώτο πλάνο την ενότητα του κόμματος.

Οι τόνοι έχουν χαμηλώσει και από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή μετά τη διαφοροποίηση που υπήρξε, με την τοποθέτησή του στα Ανώγεια να αποτελεί παρελθόν, καθώς ο ίδιος απέφυγε να δώσει συνέχεια στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στη Λάρισα, στην οποία είχε ποντάρει πολλά η Κουμουνδούρου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL