, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Α. Σκέρτσος για Ντιμπέιτ: Η ανάδειξη της θετικής πρότασης για την επόμενη τετραετία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ανέφερε, ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης στο αποψινό ντιμπέιτ είναι «να αναδείξει τη θετική μας πρόταση για την επόμενη τετραετία αλλά και να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα έγιναν από το 2019 έως σήμερα, καθώς θεωρούμε ότι όσα είπαμε τα κάναμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, δήλωσε, πως η αξιοπιστία πρέπει να είναι στον πυρήνα οποιουδήποτε σύγχρονου κόμματος που θέλει να αναλάβει διακυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα είναι προσανατολισμένος πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο έως καθόλου στο παρελθόν ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Ακόμη, σημείωσε πως η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει, γιατί είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο ιδεών και ήθους καθώς πρόκειται για μια επανάληψη από το 2015.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται σε 83 δισ. ευρώ και με το «καλημέρα» ρίχνει την οικονομία στα βράχια, στο έλεος των αγορών και των θεσμών. «Με ένα νόμο και με ένα άρθρο μας έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, μας τα ξανά είπε και χθες ο κύριος Τσίπρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε βάθος τετραετίας, ο κ.Σκέρτσος είπε πως είναι κοστολογημένο στα 9 δισ. ευρώ, ενταγμένο στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε «αδιανόητη» τη θέση του ΠΑΣΟΚ να μην θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. «Με ποια βάση θα συζητήσουμε με ένα κόμμα το οποίο είναι προσκολλημένο ακόμα σε αναχρονιστικές κρατικιστικές αντιλήψεις συνδικαλιστικού τύπου», διερωτήθηκε ο κύριος Σκέρτσος.

Τέλος, πρόσθεσε πως οι πολίτες θα κρίνουν τι κυβέρνηση θέλουν και θα αποφασίσουν αν θέλουν σταθερά πολιτικά σχήματα κι εμείς θα σεβαστούμε την απόφασή τους.