, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Α. Σκέρτσος: Η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο για την ενεργειακή κρίση

Με παρεμβάσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, θα αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, επισημαίνοντας η Ελλάδα έχει κινηθεί εγκαίρως πριν από ένα χρόνο, και έχει επεξεργαστεί με τεχνοκρατικό τρόπο λύσεις που εξετάζονται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός τόνισε ότι «ζούμε μία ιστορικά πρωτοφανή συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την αναστάτωση στις αγορές» ωστόσο «δεν πρέπει να υπάρχει πανικός». Τα χρήματα υπάρχουν και θα βρεθούν, πρόσθεσε, ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική των ενισχύσεων. Παράλληλα σημείωσε ότι τα χρήματα για τη στήριξη, κατά ένα μικρό μέρος, προέρχονται από τον προϋπολογισμό, τα 3/4 αυτών προέρχονται από τα υπερέσοδα που έχουν προκύψει λόγο των υψηλών τιμών, είπε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων είπε πως δεν ελήθφησαν αποφάσεις και συζητήθηκαν παρεμβάσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το σύστημα κινείται στα όριά του γι’ αυτό θα πρέπει και εμείς στο σπίτι μας να κάνουμε εξοικονόμηση ρεύματος 10-15%. Το Δημόσιο έχει κάνει ήδη την αρχή, έτσι εξασφαλίζουμε τη διαρκή τροφοδοσία της χώρας και θα έχουμε μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος, είπε και προσέθεσε ότι δίνονται ενισχύσεις στους δήμους, αλλά χρειάζονται να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους με ένα πιο φιλικό ενεργειακά τρόπο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.