, Τετάρτη
19 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Άφησε την πολιτική και επέστρεψε στη… φύση!

Την απόφαση να σταματήσει την ενασχόλησή του με την πολιτική και να αφοσιωθεί στις γεωργικές του… ανησυχίες πήρε πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δημιούργησε κτηνοτροφική μονάδα στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αδρακτάς και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πέρα από το γάλα που θα παράγεται από τα περίπου 1.000 πρόβατα που θα διατηρούν στη φάρμα, να φτιάχνουν το δικό τους βιολογικό γιαούρτι καθώς και άλλα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα.
adraktas
Όπως ο ίδιος δηλώνει πάντα όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα έστω και αν το επάγγελμά του είναι γιατρός-χειρούργος: «Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων, έναν στάβλο δηλαδή. Η μελέτη που έχουμε κάνει είναι για περίπου 1.000 πρόβατα. Η παραγωγή θα είναι καθετοποιημένη, δηλαδή, δίπλα ακριβώς θα δημιουργηθεί τυροκομείο, όπου και θα γίνεται η επεξεργασία του δικού μας γάλακτος.Υπολογίζουμε ότι από τα 1.000 πρόβατα θα βγάζουμε 300 τόνους γάλα τη σεζόν, το οποίο εν συνεχεία θα μετατρέπουμε σε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φανταστείτε ότι θα παράγουμε τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας.Θα κάνουμε, επίσης οι ίδιοι την παραγωγή των τροφών μας, οι οποίες θα είναι βιολογικές, διότι και η παραγωγή των προϊόντων μας θέλουμε να πιστοποιηθεί ως τέτοια.Τα πρόβατα θα είναι επίσης πιστοποιημένα ως ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.