, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Άκης Σκέρτσος για το ψήφισμα του ΕΚ: Κακόγουστη (ανα)παράσταση ενόψει ευρωεκλογών

Ευθεία απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ελλάδας δίνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του, «το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι μια κακόγουστη (ανα)παράσταση ενόψει των ευρωεκλογών ενός “θεατρικού έργου” που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης».

«Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το “έργο” δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024», προσθέτει.

Διότι, όπως εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος, «πολύ απλά, η απουσία θετικής πρότασης για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και η επίθεση σε μια χώρα -που σημειωτέον χαρακτηρίστηκε από τον Economist ως η “χώρα της χρονιάς” για το 2023- και στον πρωθυπουργό της αποτελεί ομολογία αποτυχίας και τεράστιων πολιτικών αδιεξόδων της ευρωπαϊκής αριστεράς και κεντροαριστεράς».

Για τον υπουργό Επικρατείας, «η κατάσταση και η ποιότητα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια εκείνων που ήθελαν να περιορίσουν σε τέσσερα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ή που ακόμη απειλούν με πογκρόμ τη δικαιοσύνη και τους δικαστές».

«Για την ιστορία, ας κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας, υπερψηφίζοντας αυτό το απαράδεκτο και ανθελληνικό ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων εισηγείται και την περικοπή κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα σε μια στιγμή που συζητάμε για αύξησή τους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης ή των πιεστικών προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ αυτών, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.