17:05, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Αλ. Χαρίτσης: «Αμερικανιά» η φράση του πρωθυπουργού για τις γαλοπούλες

«Όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδινε ουσιαστικό κοινωνικό μέρισμα σε ευρύτατες κατηγορίες συμπολιτών μας, η ΝΔ ως αντιπολίτευση μας κατηγορούμε ότι μοιράζουμε επιδόματα στον κόσμο και χθες, ο κ. Μητσοτάκης μας μίλησε για μέρισμα το οποίος βεβαίως δεν το έχουμε δει», τόνισε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Περίμενα απαντήσεις σε στρατηγικά ερωτήματα, πώς προχωράμε παρακάτω και το πώς η ανάταξη στην Οικονομία δεν θα είναι μόνο ονομαστική και δεν θα αφορά τους λίγους και εκλεκτούς, αλλά θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε ως «αμερικανιά» τη φράση «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός από τη συμπρωτεύουσα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι «αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, επί της ουσίας δείχνει την αλαζονεία ενός πολιτικού ο οποίος έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και με το τι συμβαίνει στην κοινωνία».

«Θα πάρει τις απαντήσεις του όταν έρθει η ώρα. Αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι το πώς θα ξεπεράσουν αυτή την πολύ βαθιά κρίση που βρίσκεται η κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης προσφεύγει σε ευφυολογήματα πολύ προσβλητικά για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο καθένας κρίνεται για το ήθος του», επισήμανε ο ίδιος.

Σημείωσε, δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ένα εναλλακτικό σχέδιο για το πώς μπορεί να προχωρήσουν μπροστά η κοινωνία κι η Οικονομία μ’ ένα διαφορετικό τρόπο.

Πηγή: ertnews.gr