, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Αλ. Χαρίτσης: H κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πολύ δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία

«Οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών για την πορεία της οικονομίας, διαμορφώνουν συνθήκες εικονικής πραγματικότητας σε σχέση με τις δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία»δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον τ/στ «IonianTV»το βράδυ της Τετάρτης, προειδοποίησε ότι «αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κύμα των ανατιμήσεων θα οδηγηθεί σε έκρηξη τους επόμενους μήνες». «Η ΝΔ έχει συνηθίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να το χρεώνει στις διεθνείς συνθήκες» σχολίασε ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας ότι «οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να πράττουν κα όχι για να παρακολουθούν τις εξελίξεις», είπε. about:blank

«Εδώ και μήνες φορείς της αγοράς, καταναλωτικές ενώσεις και επιμελητήρια είχαν κρούσει τον κώδωνα για τις επερχόμενες αυξήσεις» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «ήδη από τον Ιούλιο έχουμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στην Βουλή επισημαίνοντας το πρόβλημα και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις». «Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα και έχουμε φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό στον ΔΕΘ είναι πολλές εξαγγελίες για τους κατέχοντες και ελάχιστα έωςαπολύτως τίποτα για τους μικρομεσαίους, τα νοικοκυριά και τη νεολαία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «μέσα μόλις σε τρεις μέρες και σε συνθήκες πανικού η κυβέρνηση διαρρέει ότι ετοιμάζει και νέο πακέτο παροχών». Ενώ ειδικά για την ενέργεια χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό τα 150 εκ. που ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια αγορά που έχει τζίρο 5,5 δισ.».

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να «αφήσει πίσω της την αλλεργίαπου έχει στην κρατική παρέμβαση στην αγορά» ξεκαθαρίζοντας ότι «η οικονομία χρειάζεται επέμβαση από το κράτος για να λειτουργήσει σε συνθήκες υγειούς ανταγωνισμούκαι να μην φτάνουμε σε συνθήκες όπου τα καρτέλ χειραγωγούν τους τιμές».

Παράλληλα ο βουλευτής επισήμανε ότι «τα σχολεία άνοιξαν και φέτος σε συνθήκες συνωστισμού»ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητο τομέτρο του 50% + 1 για να κλείσει ένα τμήμα». «Η κυβέρνηση μεταθέτει ξανά τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις οικογένειές τους» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Είναι καιρός σε αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα και κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά και εφήβους, η κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους τους πανηγυρισμούς και να προσγειωθεί στην πολύ δύσκολη πραγματικότητα».

Πηγή: naftemporiki.gr