, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αλ. Τσίπρας: Δεν απαιτείται η άδεια τρίτων για συνεργασία με τη Ρωσία

tsipras-matbienko

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για διμερή και περιφερειακά θέματα είχαν σε συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Αναλύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που εξέφρασε και η ρωσίδα αξιωματούχος.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, συμπληρώνοντας πάντως ότι είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η Ε.Ε..

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και έτσι θα μείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.