12:31, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλαγή εκλογικού νόμου χωρίς αιφνιδιασμούς προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Kouroumplis
Αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς αιφνιδιασμούς, προανήγγειλε, μιλώντας στον ρ/σ Αlpha, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Θα κάνουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα αφήσει εποχή, θα σπάσουν περιφέρειες που δεν τόλμησε να σπάσει κανείς, δεν ήθελαν οι βαρώνοι της πολιτικής. Η Β’ Αθηνών πχ. ήταν εκκολαπτήριο, σημείο πλουτισμού κάποιων. Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι εκτρωματικό» σημείωσε.
«Θα ανοίξουμε την κουβέντα χωρίς να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Να πάμε σε έναν εκλογικό νόμο που να συναινέσουν όλα τα κόμματα. Φιλοδοξία είναι να ψηφιστεί από 200 βουλευτές ώστε να πάμε με αυτό το σύστημα στις αμέσως επόμενες εκλογές» πρόσθεσε.
Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη είπε ότι «τα πολιτικά κόμματα και ειδικά η Δεξιά με τη δικαιοσύνη κουβαλάνε μια ολόκληρη ιστορία… και ειδικά η οικογένεια Μητσοτάκη, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά». Και πρόσθεσε: «Τι έλεγε στον Αντρέα (Παπανδρέου) η Δεξιά: «Κατέστρεψες την Ελλάδα». Δεν του συγχωρούν ποτέ ότι έδωσε ψωμάκι στα λαϊκά στρώματα».
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ του ελέγχου του “πόθεν έσχες” των δικαστών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι».
Επίσης, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως υποστήριξε, από το 2000 ξοδεύτηκαν 7 δισ. για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αγοράστηκαν 17 συστήματα, χωρίς πρόβλεψη για μεταξύ τους διασύνδεση: «Τα συστήματα της χώρας δεν “κουμπώνουν” …17 συστήματα είχαν επιλέξει να αγοράσουν για να ικανοποιήσουν κάποιους, εταιρείες και φίλους και δεν “κούμπωνε” το ένα με το άλλο».
Πρόσθεσε ότι για όλα γίνεται έλεγχος και τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι να διασυνδεθούν οι βάσεις δεδομένων».