Ανακοίνωσε ποιον θα στηρίξει ο "γαλάζιος" Θεσσαλονικάρχης!

Samantzidis
Τα χαρτιά του άνοιξε σήμερα ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής.
Όπωας αναφέρει σε δήλωσή του στις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαντζίδης στον πρώτο γύρο στήριζε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαντζίδη έχει ως εξής:
Η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, με μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης, απειλώντας να συμπαρασύρει σ` αυτήν και όλους τους Έλληνες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη και εξωστρεφής, ικανή να ανακτήσει άμεσα  την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κυβερνήσει βάζοντας τέλος στην αριστερή περιπέτεια της Ελλάδας.
Στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, η προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, απέδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι η παράταξή μας είναι ζωντανή παρά τα προβλήματά της, και ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Το ευρύ αυτό εκλογικό σώμα, έστειλε με τις επιλογές του ξεκάθαρα μηνύματα:  

  • Επιθυμία για συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης.
  • Εντολή για σαφή κεντροδεξιό προσανατολισμό.

Και με εξίσου σαφή πλειοψηφία:

  • Εμπιστοσύνη στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να εκφράσει συνολικά τη βούληση της βάσης για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς ακραίες θέσεις , αλλά στο πνεύμα των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κοντά στις πολιτικές του μέτρου και της εθνικής ευθύνης.

Η παραταξιακή και δημοκρατική μου συνείδηση, αλλά και η προσωπική μου εκτίμηση στις ικανότητές του, να ενώσει, να συνθέσει και να ενισχύσει την επαφή της Ν.Δ. με ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μου υπαγορεύουν, συντασσόμενος με τη σαφή πλειοψηφία του 1ου γύρου, να στηρίξω την ερχόμενη Κυριακή την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας”.