06:48, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Αναβρασμός για την ιδιωτική εκπαίδευση

mpaltas
Σε αναβρασμό βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας  λόγω του νομοσχεδίου που αφορά στα θέματα περί ΑΕΙ , έρευνας και ιδιωτικής εκπαίδευσης ενώ δεν μένει εκτός το θέμα της αριστείας.
Παράλληλα, ανησυχία δημιουργεί η απόφαση διακοπής χρηματοδότησης της συμμετοχής των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο μέχρι και εχθές Τρίτη, δεν είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση παρόλο που ήταν προγραμματισμένο για τις  προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η καθυστέρηση οφείλεται στη διαφωνία επί των διατάξεων για την ιδιωτική εκπαίδευση μεταξύ του Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλτάς η ρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης θεωρείται επιβεβλημένη, ενώ γίνονται αποδεκτές και οι ενστάσεις των σχολαρχών για τις εν λόγω διατάξεις ,οι οποίες  χαρακτηρίζονται ως στραγγαλισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί πως κάποιες από τις νέες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με τις επιταγές των δανειστών, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ , οι οποίοι στηρίζουν και πιέζουν για αλλαγές στο νομοσχέδιο.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr