12:14, Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Αντεπίθεση από τον Κ. Μητσοτάκη σε όλα τα μέτωπα…

Μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις ετοιμάζει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να μην επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ την εργαλειοποίηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που ήδη επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και για να μη σταθεί το επίμαχο ζήτημα εμπόδιο στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και της ανάδειξης του κυβερνητικού έργου.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμούν στο Μαξίμου πως είναι η20ή Αυγούστου, η οποία θα αποτελέσει ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για τη χώρα μας που ύστερα από δώδεκα χρόνια βγαίνει και με τη βούλα από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ ήδη έχει αποπληρωθεί -νωρίτερα- και το ΔΝΤ.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, καθώς η χώρα μας γυρίζει σελίδα επιστρέφοντας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αναμένεται να αναδείξει επικοινωνιακά η κυβέρνηση, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα στην κοινωνία πως παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις και τις αντιξοότητες που υπήρξαν ο στόχος επετεύχθη. Παράλληλα,όμως, θα ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, με την αντιπαράθεση να χτυπά «κόκκινο». Ωστόσο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μονοπωλήσει την πολιτική επικαιρότητα το επίμαχο θέμα, κάτι που επιζητούν, ωστόσο, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου δεν υποβαθμίζουν σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη υπόθεση και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, από την άλλη, όμως, σημειώνουν πως υπάρχουν επίσης σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως είναι η ακρίβεια και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.Ήδη, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες θωρακίζοντας περαιτέρω θεσμικά την ΕΥΠ και αναμένει τις προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπουργικό και ΚΟ

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ολιγοήμερες διακοπές θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να τεθούν οι στόχοι για την τελευταία στροφή πριν από την τελική ευθεία των εκλογών.

Ήδη ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με «γαλάζιους» βουλευτές, τους οποίους ενημερώνουν για το τι έχει συμβεί με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Ήταν μια κίνηση επιβεβλημένη, καθώς τα περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα συναντηθούν με τους ψηφοφόρους τους.

Σε αντίθεση με όσα διαρρέουν καθημερινά από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα στηρίζει απόλυτα τις κινήσεις του πρωθυπουργού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει προβληματισμός για τον αντίκτυπο που θα έχει η υπόθεση στην κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL