, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ανθελληνισμού το ανάγνωσμα…

Το Μεταναστευτικό είναι πολύ μεγάλο θέμα με γεωπολιτικές, οικονομικές, ευρωπαϊκές και διμερείς προεκτάσεις. Και για αυτό, όπως σας έχουμε επισημάνει και άλλες φορές στην «Political», η ανάγνωσή του απαιτεί ψυχραιμία και καχυποψία, γιατί σηκώνει πολλή «σπέκουλα», παίζονται παιχνίδια από πολλές μεριές και η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να σηκώσει ασήκωτο βάρος, σχεδόν μόνη της και συχνά πυκνά με τρικλοποδιές…

Ένα ακόμα ύποπτο δημοσίευμα, γερμανικής προέλευσης, εμφανίστηκε χθες, το οποίο βάζει στο μίξερ τα πάντα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, από τον τουρισμό μέχρι τις υποκλοπές, για να καταλήξει στον τίτλο: «Η πορεία της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό». Στην ουσία του, όμως, μένει στο Μεταναστευτικό, φέρνοντας και πάλι μπροστά τα fake news των Τούρκων για τα push backs, τους «σκλάβους μετανάστες», τις «απαγωγές» ανθρώπων από τις ελληνικές αρχές… Προφανώς και ο Γερμανός συντάκτης τα έγραψε αυτά ατενίζοντας τον Ρήνο ή τον Έλβα των συνόρων της καρολίγγειας αυτοκρατορίας. Γιατί για να έχει κατέβει προς τα μέρη μας, μάλλον αποκλείεται. Όπως και το να γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, εκεί που το τουρκικό κράτος έχει στήσει κανονική φάμπρικα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εδώ και χρόνια.

Το δημοσίευμα θα είχε αξία αν δεν ήταν του «Der Spiegel», του πασίγνωστου για τα ανθελληνικά του αισθήματα γερμανικού περιοδικού. To «Der Spiegel» δεν είναι και κανένα αξιόπιστο μέσο, παρά τις χιλιάδες αναγνώστες του, αν κρίνει κανείς από την εύκολη υιοθέτηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσα από τις σελίδες του, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά. Τα χρόνια του Μνημονίου πρωτοστάτησε στην ανθελληνική προπαγάνδα και «παρέλασαν» από τα πρωτοσέλιδά του τέρατα που θα έκαναν ακόμα και τον… Γκέμπελς να κοκκινίζει. Την ώρα που οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών αδιεξόδων έπαιρναν τη μορφή επιδημίας στη χώρα μας, την ώρα που οι Έλληνες θυσίαζαν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών προκειμένου να σωθεί το ευρωπαϊκό όραμα -για όλους και όχι μόνο για εμάς- το περιοδικό έβγαινε με εξώφυλλα που έγραφαν πως οι Έλληνες είναι πλούσιοι που υποκρίνονται τους φτωχούς! Παροιμιώδης, ωστόσο, ήταν και η δημοσιογραφική επιτυχία του με την χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδο από το ευρώ, που τέσσερις φορές την προέβλεψε, αλλά δεν την πέτυχε καμία…

Ποιο είναι το χειρότερο; Ότι το ανθελληνικό δημοσίευμα του γερμανικού μέσου έσπευσαν ασμένως να υιοθετήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά προς αυτόν Μέσα. Μάλλον ξέχασαν τις εποχές που το «Der Spiegel» εμφάνιζε τον Τσίπρα «γιουσουφάκι» του Ερντογάν ή τον κορόιδευαν για τις συναντήσεις του με την Μέρκελ.

«P»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.