, Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις

Αντιμετωπίσαμε στο διάστημα που πέρασε πρωτόγνωρες καταστάσεις -φωτιές και πλημμύρες- που στοίχισαν πολλά σε πολλούς συμπολίτες μας. Σηκώσαμε -και σηκώνουμε- ως κοινωνία τεράστια βάρη εξαιτίας της εισαγόμενης ακρίβειας.

Ζούμε ταυτόχρονα ώρες αγωνίας, περιφερειακής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, εξαιτίας της ανάφλεξης που προκάλεσε η τρομοκρατική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ με σοβαρούς κινδύνους στον ορίζοντα.

Παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, η χώρα μας ανέκτησε στο διάστημα αυτό την επενδυτική βαθμίδα, καταγράφει ανάπτυξη πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αυξάνει τις εξαγωγές και πρωτοπορεί στην προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Περιορίστηκε ήδη η ανεργία στο 10% τον Σεπτέμβριο και προσδοκούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.

Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή και πάνε την πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά. Ήδη με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για τη νέα τετραετία έγινε νόμος του κράτους. Από την Πρωτοχρονιά θα έχουμε την εφαρμογή μιας σειράς αποφάσεων που βελτιώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αυξάνουν τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, ξεπαγώνουν τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνουν τις συντάξεις, θεσπίζουν μεγαλύτερο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.

Παράλληλα, με τον νέο εργασιακό νόμο διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία. Με τους νόμους που προωθήθηκαν από το υπουργείο Υγείας θεσπίσαμε την ενιαία λίστα χειρουργείων και νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων. Αλλά και τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονάδων Άμεσης Αντιμετώπισης Σοβαρών Περιστατικών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών θεσπίσαμε νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του δημόσιου τομέα, με φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Για το διάστημα που ακολουθεί ετοιμάζουμε μεταρρυθμίσεις και δράσεις που αντιμετωπίζουν προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, καθώς αποβλέπουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και στον τερματισμό της άδικης ταλαιπωρίας των πολιτών. Που συμβάλλουν στην αναμόρφωση του ΕΣΥ, στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στην αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μας. Που ανοίγουν τον δρόμο για την εγκατάσταση στη χώρα μας μεγάλων διεθνών μη κρατικών πανεπιστημίων. Που συμβάλλουν στην επίσπευση απονομής της δικαιοσύνης. Που τονώνουν την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές μας. Που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL