08:17, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Αντιπολίτευση-κολοκυθιά για εκλογές

Όποιος παρακολούθησε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή έχει ακόμη αμφιβολίες σχετικά με το ποιος έχει αγωνία για τις εκλογές, αν θα γίνουν τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη ή τον Μάη του ’23;

Όποιος άκουσε χθες τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς έχει καμιά αμφιβολία για το ποιος πασχίζει για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και ποιος όχι, για το ποιοι είναι πολιτικά υπεύθυνοι και ποιοι έτοιμοι να τα (ξανα)παίξουν όλα σε μια ζαριά;

Σε μια συζήτηση για την Κοινωνική Πολιτική, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεδιπλώνει όσα έγιναν και όσα πρόκειται να συμβούν για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, για τους συνταξιούχους, για τους ανέργους αλλά και για αυτά που χρειάζονται ώστε να βγούμε από μια ακόμη κρίση που πλήττει όλο τον πλανήτη, οι άλλες πτέρυγες της Βουλής έριχναν σενάρια και έβαζαν… στοιχήματα για τις κάλπες. Τσίπρας, Κατρίνης και Βαρουφάκης απέδειξαν ότι ο μόνος τους πονοκέφαλος είναι το «κλείδωμα» της ημερομηνίας των εκλογών. Λες και κάποιος από τους τρεις «μυρίζεται» την κοινωνία, βλέπει «ρεύμα» και καταγράφει την απήχηση του κόμματός του στην κοινωνία, που τον «σπρώχνει» να φωνάξει «Μητσοτάκη, κάνε τώρα εκλογές»!

Με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι οι εκλογές δεν είναι στο πρόγραμμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, από τους υπολοίπους ακούσαμε ότι «οι υπουργοί παρατήσαν τα μολύβια»(!), «προανάγγειλε εκλογές, αλλιώς μας φώναξες τσάμπα» -λες και οι δράσεις της Κοινωνικής Πολιτικής είναι του… πεταματού και δεν είναι για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- ή «κάνε εκλογές» για να… ανατείλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

«Εδώ και έξι μήνες ζητάμε εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενος την… εμμονή του για την ανακοίνωση της ημερομηνίας κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, αποδεικνύοντας ότι έχουν περισσότερο τον ρόλο του… αποσταθεροποιητή παρά της ώριμης αντιπολίτευσης που συνδράμει με τον λόγο και τις προτάσεις της στον εμπλουτισμό του πολιτικού διαλόγου.

Με την κοινωνική ατζέντα στο τραπέζι και με μια παλέτα θεμάτων που παρακαλά η κάθε αντιπολίτευση να έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή για να δείξει ενδιαφέρον ο κόσμος και να παρακολουθήσουν οι πολίτες τις θέσεις των κομμάτων, στη δική μας περίπτωση το μόνο ζήτημα που έπαιξε ήταν οι πρόωρες εκλογές, το… πιτόγυρο του Κουτσούμπα και η κάλυψη Τσίπρα στον Παπαγγελόπουλο.

Τελικά, μάλλον «παραγγελιά» Μητσοτάκη ήταν οι χθεσινές ομιλίες στη Βουλή, «πόντοι» στην πολιτική αυτοπεποίθηση και στον αέρα νικητή που διαθέτει ενόψει εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL