Απάντηση Κ.Βελόπουλου στον Πρωθυπουργό για την συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, ισχυριζόμενος ότι του δίνει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει τις ατομικές ελευθερίες πολιτών μέσω της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης παραβλέπει το άρθρο 2 παρ. 1 που καθορίζει τις αρχές της ανθρώπινης αξίας που νοηματοδοτεί το κράτος δικαίου. Αντιπαρέρχεται το άρθρο 4 παρ. 1 που εγγυάται την ισότητα και την ισονομία. Κυρίως όμως αγνοεί επιδεικτικά την παρ, 1 του άρθρου 25 που ο ίδιος επικαλέστηκε και θέτει τον απαράβατο όριο της αρχής της αναλογικότητας », αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τονίζει:
«Σύμφωνα με την οποία καθίσταται αντισυνταγματική λ.χ. η απόλυση κάποιου εργαζομένου λόγω της άρνησης του να εμβολιασθεί. Η επιλεκτική ερμηνεία του Συντάγματος συνεπώς οδηγεί σε αμφισημίες και εσφαλμένες ερμηνείες. Με «αμφισημίες» όμως όχι μόνο δεν πείθεις, αλλά εντείνεις και τις αμφιβολίες στους πολίτες».