12:16, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Απάντηση – κόλαφος της ΔΗΜΑΡ στον Φ. Κουβέλη

θεοχαροπουλος
«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), απαντώντας στον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος την κατηγόρησε για υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα δημοσιοποιεί την ομόφωνη ανακοίνωση του προεδρείου της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 29/08/15, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής (εισήγηση η οποία είχε ληφθεί με επτά υπέρ, τέσσερα κατά και ένα λευκό στις 28/08/15) για συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Οι ατομικές πορείες στη συνέχεια είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν την Δημοκρατική Αριστερά», τονίζει στην απάντησή της η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι είναι αξιοσημείωτο, πως ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη στελεχών και μελών ερήμην των οργάνων του κόμματος.
«Πράγματι είναι λυπηρές τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ξένες πρακτικές προς την ΔΗΜΑΡ. Δεν τιμούν την ιστορία κανενός. Ο τέως πρόεδρος, παρά την απόφαση του κόμματος, δήλωσε ότι “η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση”. Στην Κεντρική Επιτροπή όμως πρότεινε την αναμονή και τη μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Συνεχίζοντας, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «ατομικές και προσωπικές στάσεις που επιδιώκουν την προσχώρηση σε οποιονδήποτε φορέα δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα διαδικαστικής φύσεως», τονίζεται στην απάντηση προς τον κ. Κουβέλη.