, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Απαντώντας στα «ψευδοδιλήμματα»

Για μια μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο ετοιμάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη, βάζοντας αρχικό ορίζοντα τα τέλη Μαΐου για τις πρώτες εκλογές. Δεν αποκλείουν βέβαια τα σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να τις «τραβάει μέχρι το καλοκαίρι».

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ

Στο ΠΑΣΟΚ συλλέγουν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αντιλαμβάνονται την οργή των πολιτών και την αρχική στροφή ενός μέρους του εκλογικού σώματος κατά του πολιτικού συστήματος ευρύτερα. Παράλληλα υπάρχει η εικόνα ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος που θα επιλέξει την ψήφο αντίδρασης στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ ως «κόμμα εξουσίας» στη Μεταπολίτευση.

Ρητορική υπενθύμισης

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τα στελέχη τους με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει τον τόνο από τη Νέα Μηχανιώνα. «Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια, έχει κυβερνήσει μόνο του τρία χρόνια. Να τους το θυμίζουμε» είπε στα τοπικά στελέχη σε εκδήλωση στο πρώτο προπύργιο του κόμματος στην Β’ Θεσσαλονίκη.

«Να τους θυμίζουμε ποιοι άφησαν τους δρόμους, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια.Αυτοί θα μας πουν τι άφησαν ως προίκα στον ελληνικό λαό;» συμπλήρωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Να αποτιμήσουμε δίκαια τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια. Ποια φιλοσοφία την οδήγησε σε χρεοκοπία και ποια την ξανασπρώχνει αμετανόητα σε δημοσιονομική περιπέτεια» κατέληξε.

Η μάχη του κέντρου

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι η ψήφος των κεντρώων πολιτών είναι αυτή που θα κρίνει την επόμενη μέρα στη χώρα. Αν θα επιλέξει να επιστρέψει στην «μήτρα του ΠΑΣΟΚ» θα αλλάξει και τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα.

Έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης κόντρα στα διλήμματα που βάζουν Μητσοτάκης και Τσίπρας έθεσε από την Θεσσαλονίκη τα δικά του ενόψει των εκλογών. Έκανε λόγο για μια μάχη του συγκεκριμένου και του αυτονόητου. 

«Εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, μεταξύ προγράμματος και φαυλότητας, μεταξύ αξιοκρατίας και αναξιοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα στους νέους

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γνωρίζει ότι η δεξαμενή της νέας γενιάς που μετά τις εσωκομματικές εκλογές επέστρεψε στις τάξεις του κόμματος αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την επάνοδο στο προσκήνιο. Αν και κυρίαρχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το βλέμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αποστρέφεται από τη γενιά με την οποία πορεύτηκε και βάζει διαρκώς μπροστά τις ανάγκες της.

Στην ομιλία του σημείωσε ότι αυτό που διεγείρει τους νέους είναι το γεγονός ότι βλέπουν την απουσία ισχυρών δομών υγείας, παιδείας, καλών θέσεων εργασίας και προοπτικής υποσχόμενος ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

«Πάρτε την προσπάθεια στα χέρια σας»

Στις συνομιλίες που είχε με τα πολιτικά στελέχη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στον ατομικό-προσωπικό αγώνα του καθενός που θα οδηγήσει σε συλλογική επιτυχία.

Θα παλέψουμε είπε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος απέναντι στην ολιγαρχία και τον λαϊκισμό δείχνοντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. «Πάρτε την προσπάθεια στα χέρια σας» είπε στα στελέχη. «Να δώσουμε μαζί την μάχη για την ισχυρή Ελλάδα, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας».

Μετά την Θεσσαλονίκη στο Κιλκίς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την προσεχή Δευτέρα έχει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στο Κιλκίς. Θα έχει παρόμοιο χαρακτήρα με την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Χαμηλοί τόνοι, επιλογή ενός ήσυχου μικρού μέρους για μια παρέμβαση στα τοπικά στελέχη και τους φίλους του κόμματος στο πνεύμα των ημερών.

Η Νέα Μηχανιώνα επιλέχθηκε ως μια περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης που δεν είχε πένθος καθώς δεν είχε κάποιον νεκρό από την περιοχή στα Τέμπη, θεωρείται περιοχή προπύργιο του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Θεσσαλονίκης και ήταν από τις πρώτες τοπικές που δημιουργήθηκαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.