, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Από τον Γιάνη στον Στέφανο

Δεν του βγαίνουν τα… assets του Αλέξη. Πριν το 2015 είχε ποντάρει στον κοσμοπολιτισμό, στα οικονομικά και στα… αγγλικά του Γιάνη και την πάτησε!

Λέτε να πάθει τα ίδια με τον καλοσπουδαγμένο, επιτυχημένο και πολύγλωσσο «με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω»; Γιατί, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, έχουν αρχίσει να τίθενται διάφορα ερωτήματα. Είναι και ο σχεδιασμός διάσπασης που… ενώνει όσους δεν θέλουν να γίνουν παιχνιδάκι στα χέρια του πρώην, οπότε έρχονται συντροφικά μαχαιρώματα.  

Σε κάθε περίπτωση, αν -λέμε «αν»- ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι αυτός που εμφανίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη, που του έδωσε τη φανέλα με το «9» του ψηφοδελτίου Επικρατείας (το αγαπά το ποδόσφαιρο και τον εμπνέει), αν δεν είναι μεταγραφή αεροδρομίου αλλά… παλτό, τότε τα όνειρα του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να είναι και ο επόμενος μάλλον θα μείνουν για πάντα στις καλοκαιρινές νύχτες που πέρασαν. Όνειρα θερινής νυκτός, που λέει ο λαός. Άλλωστε, ο ουρανός είναι ίδιος παντού. Και εδώ και στις ΗΠΑ που πέρασε τις διακοπές του.

Είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας -που γνώρισε τις αυταπάτες του 2015 με το παράλληλο νόμισμα που του είχε πουλήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης- να περιμένει τώρα ότι θα κάνει το δημοκρατικό κόμμα… Ευρώπης, όχι απλώς Ελλάδας (μιλάμε, είχαν μεγάλα σχέδια), με τον Στέφανο Κασσελάκη; Φαίνεται ότι μπορεί, γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και για τον Αλέξη Τσίπρα το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι λειτούργησε σαν εικονικός πνιγμός. Τον αποπροσανατόλισε και άμβλυνε τις αισθήσεις του. Και συμπεριφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Σαν να είναι κάτι δικό του που μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Αλλά τα κόμματα δεν είναι πράγματα. Δεν ανήκουν σε κανέναν.

Τα κόμματα δεν τα κάνουν τα ονόματα, οι τίτλοι τους. Το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ είναι προϊόν μιας μακράς πολιτικής και κοινωνικής διεργασίας και παράδοσης. Δεν ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική σταδιοδρομία ενός ατόμου. Και την αυτονόητη αυτή παραδοχή την έκαναν όσοι το υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Μια συμβουλή, λοιπόν, από τη στήλη (και στον πρόεδρο Αλέξη και στον «θέλω να γίνω αρχηγός» Στέφανο): τη σκιά μας τη μετράμε μεσημέρι, που είναι ο ήλιος ψηλά. Και όχι ο εγωισμός μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.