, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Aποδέχεται τελικά ο Μητρόπουλος την τελευταία θέση στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ

μητροπουλος eurokinissi.gr
Με ένα σύντομο μήνυμα στο κινητό του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, αποδέχθηκε την πρόταση να είναι τελικά στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της περιφέρειας Αττικής: «Σύντροφε πρόεδρε σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι καλή επιτυχία. Σας τιμώ Αλέξης Μητρόπουλος.»
«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική να εκφράσω και με αυτή τη θέση αυτό τον πολύπαθο λαό που με τίμησε» είπε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:
«Θέλω να δείξω με ανωτερότητα και θα τους αποδείξω ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος.»
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα και υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, Αλέκος Φλαμπουράρης, είπε:
«Είναι λογικό από τη στιγμή που ο εισαγγελέας ζητάει την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου, ήταν λογικό να ανασταλεί – αφού έχουμε και εκλογές – η δυνατότητά του να είναι βουλευτής . Παρόλα αυτά δεν είπαμε να μην υπάρχει πουθενα και όταν ξεκαθαριστεί αυτό να μπορεί να αξιοποιηθεί ο Αλέξης σε οτιδήποτε.»
Πάντως, λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Μητρόπουλος είχε χαρακτηρίσει «ακραία προσχηματική» την απόφαση της Κουμουνδούρου να τον αποκλείσει από τις εκλόγιμες θέσεις, αποδίδοντάς την αποκλειστικά στην «σκληρότητα της αποδόμησης της διαπραγματευτικής ανικανότητας» της κυβέρνησης Τσίπρα.
Λυπήθηκα που δεν δήλωσα «όχι» αντί για «παρών» στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, πρόσθεσε ο ίδιος μέσω ΣΚΑΙ, όχι για κάνω τον επαναστάτη, αλλά επειδή δεν μπορώ να σηκώσω στις πλάτες μου τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για μειώσεις στις συντάξεις.
Ο κ. Μητρόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι στο διάστημα αυτό «το ελληνικό ζήτημα πήγε πολύ πίσω».
Επίσης, νωρίτερα την Παρασκευή, μιλώντας στον Real 97,8 ο κ. Μητρόπουλος είχε δηλώσει πως κανείς δεν περισσεύει στον ΣΥΡΙΖΑ και πως όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη νίκη στις εκλογές.
Επίσης, ο ίδιος επικαλέστηκε δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε μόλις χθες και τον δικαιώνει για τη φορολογική του υπόθεση.
Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.
» Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την ΚΕ περιλαμβάνει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Πηγή:in.gr