Αποσύρθηκε τροπολογία του ΥΠΕΣ για τις συμβάσεις έργων

 
 
mixelakis
Την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία παραχωρούνταν ασυλία σε όσους δημάρχους και περιφερειάρχες, είχαν παραλάβει έργα με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που είχαν μπει στην προκήρυξη του έργου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, κατά την ψήφιση εν συνόλω του νομοσχεδίου που αφορά την κοινοτική οδηγία για τις ευρωεκλογές.
Αν και η διαδικασία είναι τυπική και δεν προβλέπει αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η επίμαχη τροπολογία, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «τροπολογία τύπου Πάχτα».
Ωστόσο αυτό που, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε στην απόσυρση ήταν σχετικό αίτημα που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ. «Μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε», είπε ο Γ. Μιχελάκης.
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία, που υπογραφόταν μόνο από τον Βουλευτή της ΝΔ Σ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες δημόσιοι λειτουργοί που παρέλαβαν έργα που είναι παραπλήσια με αυτά που περιλαμβάνονταν στην σχετική προκήρυξη.
Η επίμαχη βουλευτική τροπολογία είχε γίνει δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο.