04:56, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Αρνητικός ο Κουτσούμπας για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

kke-deth-koutsoumpasΑρνητικός στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι οι θέσεις των κομμάτων είναι γνωστές και οι προτάσεις έχουν κατατεθεί.
Μιλώντας στον οικονομικό τηλεοπτικό δίαυλο SBC, ο κ. Κουτσούμπας δεν εξέφρασε αντιρρήσεις ως προς την ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας στην Αυστρία, τονίζοντας ωστόσο ότι «το ζήτημα δεν λύνεται έτσι, η λύση βρίσκεται στο να ανακαλέσεις συνολικά την πολιτική σου».
Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει όλες τις συμφωνίες «υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».
Πρόσθεσε ότι η σύσκεψη δεν πρέπει να συγκληθεί, καθώς «δεν έχει να προσθέσει κάτι, ενώ θα απογοητεύσει τον λαό και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Άκουσα τον Πρωθυπουργό να λέει ότι θέλει απόφαση στην σύσκεψη για να ασκηθεί πίεση στην Ε.Ε. ώστε να υλοποιήσει τις αποφάσεις της. Μα αυτές οι αποφάσεις είναι το πρόβλημα».
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση για σύγκληση σύσκεψης στην οποία το ΚΚΕ θα εξετάσει αν θα συμμετάσχει.
Χαρακτήρισε αρνητική την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, εμπλοκή την οποία θεωρεί ως «πρωταρχική απαίτηση της Τουρκίας» εξαιτίας των προβλημάτων που αυτή έχει με την Ρωσία, την Συρία και τους Κούρδους.
Είπε ότι η έλευση του ΝΑΤΟ σημαίνει εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε μια κρίσιμη περιοχή όπου συγκρούονται γεωστρατηγικά συμφέροντα με υψηλό κίνδυνο έκρηξης ιμπεριαλιστικού πολέμου ανά πάσα στιγμή με εμπλοκή και της Ελλάδας.
Ερωτηθείς αν συμφωνεί το ΚΚΕ με το καθεστώς ‘Ασαντ, είπε ότι ο μόνος αρμόδιος να λύσει το πρόβλημά του είναι ο λαός της Συρίας.
«Συστατικό στοιχείο του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που διαφθείρει και ανθρώπους» χαρακτήρισε τους εκβιασμούς, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας «και έχει εισχωρήσει σε όλο το πλέγμα αυτού που λέμε αστικό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι και τα ΜΜΕ».
Τόνισε ότι «ένας τέτοιος σαπισμένος οργανισμός δεν διορθώνεται με ημίμετρα, αλλά χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων».