, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα προχωρήσουμε σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών

sxoleio aithousaΑποκλείει κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ως απάντηση στην απόφαση των καθηγητών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Στον «Τύπο της Κυριακής» δηλώνει πως τον Ιούνιο «η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» ενώ για τώρα απαντά κοφτά «όχι».

Στέλνει εμμέσως μήνυμα στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προστεθούν επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, όσον αφορά στη μόρφωση των παιδιών».

Ο υπουργός Παιδείας αποσαφηνίζει ότι δεν θα επανέλθει η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τονίζει για το νέο Λύκειο: «Δεν θέλουμε να “παρκάρουμε” τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν τις τάξεις με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες».

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.