, Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

«Άσφαιρο» το «6άρι» του Αλέξη!

Τι μάθαμε από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή; Ότι οι δικαστές, που υπάρχουν ακόμη στην Αθήνα -στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας-, υπάρχουν γιατί λειτουργεί η Δημοκρατία μας.

Η ΕΥΠ ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κράτησαν -σύμφωνα με τον νόμο- τα δεδομένα στα αρχεία τους και η (ανεξάρτητη) Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών τα έλαβε αμέσως μόλις τα ζήτησε.

(σ.σ.: Ίσως, βέβαια, δεν είναι ακριβώς οι… δικαστές στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.)  Ότι το «6 στα 6», για το οποίο μίλησε στην πρωτολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν… περίπου έτσι, χωρίς ονόματα!

Κάτι σαν… άσφαιρο εξάσφαιρο!  Τι δεν μάθαμε από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή;

Πώς «έφυγαν» από την ΕΥΠ οι κωδικοί και τα ονόματα των «στόχων». Πώς αντιστοιχήθηκαν κωδικοί με πρόσωπα και έφτασε στο σημείο να κάνει χρήση ο κ. Τσίπρας.

Μέσω ποιας διαδρομής έφτασαν τα στοιχεία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς κάποια διά του Τύπου, που κάνει τη δουλειά του. Αλλά εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσαν ότι ξέρουν και τους λόγους των παρακολουθήσεων!  Τη χρήση (παράνομη;) που έχουν τύχει τα δεδομένα των (νόμιμων) παρακολουθήσεων.

«Δεν μάθαμε» που γίνονται αδήριτα ερωτήματα:

Ποιοι και γιατί έβγαλαν από την ΕΥΠ τα αρχεία των παρακολουθήσεων; Πόσα και ποια διακινήθηκαν;

Σε ποιους τα έδωσαν; Ποιοι τα έχουν σήμερα; Είναι δυνατόν τόσο ευαίσθητα δεδομένα να διακινούνται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα; Οι νυν κάτοχοι είναι σίγουροι ότι η «πηγή» τους είπε την αλήθεια; Ότι τα αρχεία δεν έχουν «πειραχτεί»;

Πώς είναι σίγουρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι νόμιμες επισυνδέσεις ήταν συμπληρωματικές του Predator; Έχει στοιχεία ή ήταν απλώς ένα «εύλογο» συμπέρασμα, μια αντιπολιτευτική υπερβολή;

Τώρα που τελείωσε και η πολιτική «μάχη» στη Βουλή, είναι θέμα Δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας να απαντηθούν τα ερωτήματα, έστω και αν οι απαντήσεις δεν καταστούν ποτέ δημόσιες.  Για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι πως η Ελλάδα έχει τους φρουρούς που της αξίζουν. Ότι δεν υπάρχουν ρωγμές στα τείχη. Ότι οι φύλακες έχουν γνώση. Και συναίσθηση της ευθύνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL