, Πέμπτη
22 Φεβρουαρίου 2024

«Αστακός» η Αθήνα εν όψει επίσκεψης Ερντογάν – Σε επιφυλακή η Αντιτρομοκρατική

Åðé÷åßñçóç ôçò ÁíôéôñïìïêñáôéêÞò Õðçñåóßáò áðü ôï ÔìÞìá Äéåèíïýò Ôñïìïêñáôßáò ôçò Äéåýèõíóçò Áíôéìåôþðéóçò Åéäéêþí ÅãêëçìÜôùí Âßáò, óå óðßôé óôçí ïäü Áõëþíïò óôá Óåðüëéá ôçí ÐÝìðôç 19 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÓÉÉÍÁÓ)

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη (7/12), με 3.500 αστυνομικούς να αναπτύσσονται σε όλη την Αθήνα.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς το πρωί της άφιξής του, για όλη την αυτοκινητοπομπή, που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων» όπως η πρεσβεία της γείτονος χώρας.

Μάλιστα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτήρια της Αθήνας, στα σημεία όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ελικόπτερα και drone θα παρακολουθούν από αέρος και θα δίνουν συνεχώς ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο κέντρο.

Να σημειωθεί ότι, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα μετά το 2017, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει την ελπίδα πως θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.