03:52, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Δέκα… δισεκατομμύρια ευρώ για τη μεταναστευτική πολιτική!

Avramopoulos3

Αποστολή στη Χαλκιδική: Βαγγέλης Στολάκης – Σάββας Αυγητίδης

Την άποψή του πως η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αυτή ήταν ιστορική πολιτική, επανέλαβε από το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο Έλληνας Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ἡ Ευρώπη είναι η ομπρέλα προστασίας της Ελλάδας. Η ευρώπη είναι η νέα μεγάλη χώρα῾σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι: σήμερα και μετά από μια διαδρομή σε κεντρικούς θεσμούς έχω την ευθύνη να χειρίζομαι ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια της Ευρώπης῾.

Επανέλαβε ότι εξακολουθεί να τον ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρακολουθεί στενά από τη νέα του θέση την πορεία των δήμων μέσα από τη νέα του θέση. ῾Οι τοπικές κοινωνίες και οι πόλεις είναι εξ᾽ορισμού τα κύτταρα της Δημοκρατίας. Οι προκλήσεις θέλουν μια αυτοδιοίκηση χειραφετημένη και ισχυρούς δεσμούς με ευρωπαικούς θεσμούς῾ συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε τους Έλληνες να προχωρήσουν ενωμένοι και δήλωσε με νόημα: ῾η Ευρώπη δεν είναι απέναντί μας. Η πατρίδα μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα στους κόλπους της. Θεωρώ αδιανόητη και επικίνδυνη κάθε σκέψη που θα έβγαζε την Ελλάδα εκτός. Ήταν ιστορική επιλογή να ήταν η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Θα ήταν λάθος εάν ακυρωνόταν η επιλογή αυτή. Μόνο η ενότητα, η εθνική συνεννόηση και η σύμπλευση με την Ευρώπη είναι η απάντηση στις προσκλήσεις῾.

Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του ο κ. Αβραμόπουλος είπε: ῾στόχος μας είναι να αποτρέψουμε ανθρωπιστικές τραγωδίες. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και το κάνουμε με υπευθυνότητα, γνώση και εμπειρία῾. Σύμφωνα με τον ίδιο προβλέπεται κονδύλιο ύψους 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την μεταναστευτική πολιτική. Για την Ελλάδα προβλέπεται κονδύλιο που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε επίσης τους δήμους να καταρτίσουν σύντομα τα προγράμματά τους για την αντιμετώπιση των μεταναστών. Όπως είπε για τις 13 Περιφέρειες μέχρι το 2020 προβλέπονται κονδύλια ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η ανάπτυξη είναι αυτή που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

῾Στην αυτοδιοίκηση έμαθα τη σημαίνει εθνική συνεννόηση στην πράξη. Εάν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα είναι ότι εκεί που καθημερινά εφαρμόζεται στην πράξη η Δημοκρατία είναι η Τ.Α. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος όπου η κοινωνική αλληλεγγύη πραγματικά υπάρχουν. Συνεχίστε να υπηρετείτε τον πολίτη και την πατρίδα῾κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.φωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας Αυγητίδης