19:48, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Αξιοκρατία και εργατικότητα τα βασικά κριτήρια της ΝΔ

Καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε τόσες πολλές επάλληλες και διαφορετικές κρίσεις όπως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που με εμφατικό τρόπο απέδειξε ότι μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Του: ΒΑΣΙΛΗ ΦΕΥΓΑ

Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία για σοβαρές επενδύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς και για άλματα στην ψηφιοποίηση του κράτους. Οι απειλές στο εθνικό μέτωπο οδήγησαν στην ενίσχυση της άμυνας και του διπλωματικού κύρους της χώρας. Στην εισαγόμενη ακρίβεια η απάντηση ήταν ένα εθνικό πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, το οποίο μπορεί να υλοποιείται χάρη στην επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο και όλοι οι πολίτες νομίζουμε ότι μπορούν να κατανοήσουν το δύσκολο του εγχειρήματος. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει. Για αυτό, παρά τη δύσκολη συγκυρία, μένουμε συνεπείς στον δρόμο που χαράξαμε. Με όπλο το έργο μας, με δύναμη το σχέδιο και τη σκληρή δουλειά και με σύμμαχό μας πάντα την αλήθεια.

Από εδώ και πέρα το διπλό στοίχημα είναι αφενός να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων με κόπο χτίστηκαν, αφετέρου να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν την Ελλάδα μας σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουμε μπροστά μας.
Προϋπόθεση για να κερδηθεί αυτό το διπλό στοίχημα είναι να προκύψει από τις επόμενες εκλογές μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη για την οποία είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις για τον απλούστατο λόγο ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο δεν πιστεύουμε, το οποίο δεν στηρίξαμε και το οποίο θεωρούμε ότι μόνο προβλήματα μπορεί να εγκυμονεί για τον τόπο.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό δεν σημαίνει όμως κατ’ ανάγκη ότι δεν είναι ανοιχτή στην κοινωνία και ότι δεν μπορεί να είναι ανοιχτή και σε νέα στελέχη που θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό. Άρα αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη κυβέρνηση μόνο της Νέας Δημοκρατίας. Τα βασικό μας κριτήρια είναι και θα παραμείνουν η αξιοκρατία και η εργατικότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL