, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Άγιο Όρος για την επίσκεψη Πούτιν (ΦΩΤΟ)

Άγιο Όρος
του απεσταλμένου μας στο Άγιο Όρος Βαγγέλη Στολάκη
Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Άγιο Όρος για την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα μεταβεί στην Αθωνική Πολιτεία με τη συνοδεία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Άγιο Όρος Πούτιν
Λόγω της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, τα πλοία προς Αμμουλιανή δεν ξεκινούν σήμερα από το λιμάνι της Τρυπητής, αλλά αναχωρούν από την Ουρανούπολη, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο των δρομολογίων.
Επίσκεψη στο άγιο όρος Πούτιν
Η αποστολή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν την επίσκεψη έφτασε πριν λίγο στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Όρους.
Άγιο Όρος Πούτιν (3)
Ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα εορταστούν τα 1.000 χρόνια της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Ρωσικό Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα Επίσκεψη Πούτιν
Η αποστολή του Ρώσου προέδρου θα αναχωρήσει οδικώς από το αεροδρόμιο Μακεδονία για την Τρυπητή και από εκεί με σκάφος θα μεταβεί στο λιμάνι της Δάφνης, απ’ όπου οδικώς θα φθάσει στις Καρυές. Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής, ενώ έχουν επιβληθεί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).
Άγιο Όρος Πούτιν (2)
Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου.
Πρωτάτο, Άγιο Όρος
Στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι (την Ιερά Επιστασία), όπου θα γίνουν οι προσφωνήσεις από τους υποδέχοντες, αλλά και η αντιφώνηση από το Ρώσο πρόεδρο.
Ιερή Επιστασία Αγίου Όρους
Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι έντονη σε ολόκληρο το Άγιο Όρος.
αστυνομία Άγιο Όρος
Επίσκεψη στο άγιο όρος Πούτιν (2)