"Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα…"

ΓΡΙΒΑΣ
«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διατηρηθεί ούτε μία εβδομάδα σε μία γενική πολιτική απεργία. Αν αποφασίσουμε όλοι για μία εβδομάδα αντί να πάμε στην δουλειά μας να πάμε στην παραλία η κυβέρνηση αυτή θα πέσει. Δεν μπορεί να αντέξει στην ανυπαρξία εσόδων για μία εβδομάδα» είπε στον Alpha 96,5 και τον Αlpha 989 ο νευρολόγος-ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας.
Αναφερόμενος στο φορολογικό-ασφαλιστικό είπε ότι «ακόμη κι αν το δούμε σε οριζόντια βάση, η επιβολή 10% φόρου σε κάποιον που βγάζει 6 εκ. δεν είναι πλήγμα, όμως για αυτόν που βγάζει 600 ευρώ είναι πλήγμα δραστικό. Οι αλχημείες οι διανοητικές έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ πριν από τον Κατρούγκαλο στον ευρωπαϊκό χώρο, δεν είναι καινούρια. Τα μέτρα που πρέπει να υπογράψει βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποσχέθηκε. Πρόκειται για άνθρωπο που έχει υποκλέψει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την εξουσία. Τα περί πλήττεται ο Κατρούγκαλος, είναι ανέκδοτα. Θα έπρεπε να υπάρχει και ένα δικαστήριο το οποίο ατυχώς δεν το έχουμε».
«Βασικός θεσμός είναι να μπορούμε να ανακαλούμε τους αντιπροσώπους μας. Αυτή η δικλίδα ασφαλείας καθιερώθηκε στην άμεση δημοκρατία των Αθηναίων. Σήμερα ψηφίζουμε παραμυθάδες που θα μας καταπιέζουν για τέσσερα χρόνια και στο τέλος των τεσσάρων χρόνων μπορούμε να τοποθετηθούμε θετικά η αρνητικά. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι φιλελεύθερη ολιγαρχία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Για την πρόταση να λάβουν οι νησιώτες μας το Νόμπελ Ειρήνης, ο κος Γρίβας σχολίασε: «τα Νομπέλ Ειρήνης είναι μία ιστορία εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχει μία διάθεση δικαίωσης των Νομπέλ Ειρήνης, όπου δίδεται σε άτομα που πραγματικά το αξίζουν. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η κίνηση για την απονομή των Νομπέλ Ειρήνης (στους νησιώτες). Πρόκειται για ένα κτύπημα στην βαρβαρότητα της Δυτικής Ευρώπης. Οι νησιώτες μίας χώρας καθημαγμένης από την οικονομική κρίση υποδέχτηκαν και αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες, είναι σημαντικό αυτό το παράδειγμα ανθρωπισμού να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή, σαν παράδειγμα για μίμηση».
Αναφερόμενος στον Σάββα Ξηρό με αφορμή την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που βασιζόταν σε κείμενά του είπε πως «θεωρώ έναν άνθρωπο σαν το Ξηρό εκτός πεδίου ηθικής. Ένας άνθρωπος που μου δηλώνει ότι ξεχρέωσε έξι δολοφονίες, δεν καταλαβαίνω πώς, σημαίνει ότι δεν επικοινωνεί ούτε με την αστική αντίληψη της ηθικής. Ήθελα να ήξερα πώς ξεχρεώνει κανείς έξι δολοφονίες; Από τη μία μεριά αγωνίζονται εναντίον του συγκεκριμένου συστήματος και μόλις συλληφθούν επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνει αυτή η αυταρχική δημοκρατία».