, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

B. Κοντοζαμάνης: Δεν είναι ταμπού να μιλάς για την πατρίδα, τη θρησκεία, το έθνος και την ελληνική οικογένεια

Συνάντηση φίλων του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα στο Ωδείο Αθηνών. Φίλοι και  συνοδοιπόροι του κ. Κοντοζαμάνη από τη διαδρομή του στον χώρο της υγείας και της πολιτικής παρέστησαν στη συνάντηση στέλνωντας μήνυμα υποστήριξης προς το πρόσωπό του για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Tον Βασίλη Κοντοζαμάνη προλόγισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μεταξύ άλλων τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών Θάνος Πλεύρης, ο Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, η Βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο Βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιογιόκας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ο Βουλευτής Πιερίας Λευτέρης Μπαραλιάκος, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στην ομιλία του ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, λέγοντας πως «αποτελεί μία αξιόπιστη και υπεύθυνη επιλογή» ενώ μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις θέσεις του και τα κρίσιμα ζητήματα, το διακύβευμα και τα διλήμματα της ευρωκάλπης.

Image

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κόσμο για τη παρουσία του και τόνισε πως η δική τους εμπιστοσύνη του δίνει δύναμη και παράλληλα ευθύνη να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια προασπιστης των εθνικών συμφερόντων αναφέροντας: «Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ  για τα πραγματικά προβλήματα και οράματα της ελληνικής οικογένειας, ώστε η Πατρίδα να συνεχίσει να κινείται σε ρυθμούς σταθερότητας και ευημερίας».

Ο κ. Κοντοζαμάνης στη συνέχεια δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητας του σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι να μιλάμε για την Πατρίδα, το Έθνος, τη Θρησκεία, την ελληνική οικογένεια. Δεν το θεωρούμε ταμπού, ούτε αναχρονιστικό. Αυτές είναι οι αξίες που μας κράτησαν όρθιους στις ταραχές της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας. Και αυτά στηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα. Σε αυτή  πιστεύω και με αυτή πυξίδα πορεύομαι από τη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά».

Μιλώντας για τις προκλησεις της επόμενης μέρας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά, όπως το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, του Περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό, την κοινή Άμυνα, το ζήτημα της ενέργειας. Και επιπρόσθετα  η οικονομία και πως αντανακλά στην καθημερινότητα, ενώ κατηγοριοποίησε τις στρατηγικές προτεραιότητες σε τρεις: Αυτονομία, Αυτάρκεια, Ανταγωνιστικότητα.

Απαντώντας στο μεγάλο ζήτημα του δημογραφικού ο κ. Κοντοζαμάνης το συνέδεσε άμεσα με την Πολιτική Συνοχής που ωφελεί περιφέρειες και πόλεις σε ολόκληρη την Ε.Ε. και συμβάλλει στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι ζήτημα σημαντικό που σχετίζεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη διαμόρφωση οικονομικών ευκαιριών, την έρευνα και την καινοτομία, ακόμη και την στήριξη των μελλοντικών γενεών».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην ενεργοποίηση των πολιτών να πάνε στις κάλπες και με τις επιλογές τους να στείλουν μήνυμα σταθερότητας αλλά και ανθρώπους με γνώση επί των ευρωπαϊκών διαδικασιών. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε: «Επιδιώκω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος στις Βρυξέλλες. Επιδιώκω να δώσω νέες μάχες και φανώ χρήσιμος και αποτελεσματικός για τα εθνικά συμφέροντα, για τα παιδιά μας, την Πατρίδα και τον απανταχού ελληνισμό. Με απόλυτη αυτοπεποίθηση και εφόδιο τις γνώσεις, την εμπειρία και την απαιτούμενη μεθοδικότητα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.